Gå til hoved-indhold
OL-guldvinder Jonas Warrer, nr. to fra højre, mødte op til pressemøde i går, selvom han missede OL-billet denne gang. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
OL-guldvinder Jonas Warrer, nr. to fra højre, mødte op til pressemøde i går, selvom han missede OL-billet denne gang. Foto: Sailing Aarhus

Spred gødning i Aarhus - der er frø

Der var underskrivelse i Aarhus af Kraftcenterkontrakten mellem Dansk Sejlunion og Sailing Aarhus, hvor talenterne findes.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunion, Team Danmark og Sailing Aarhus inviterede i går pressen ned på Aarhus Havn.

Pressen var blandt andet samlet for at overvære underskrivelsen af Kraftcenterkontrakten mellem Dansk Sejlunion og Sailing Aarhus. 

Kraftcenteret skal være med til at udvikle, træne og rådgive de bedste sejlere, herunder sejlere på senior eliteniveau. 

Målsætningen er således, at man fastholder sejlerne på Ungdomslandshold, Udviklingslandshold og Landsholdet, så Danmark også fremover hører til blandt verdens bedste sejlsportsnationer. 

TD-boss: Det har man i Aarhus

Om grunden til at lægge et kraftcenter i Aarhus, siger direktør i Team Danmark, Michael Andersen:

"Team Danmark har altid haft et godt samarbejde med sejlsporten, fordi der altid har været et godt fundament, og det er vigtigt. Udover et godt fundament kræver det to ting for at få succes. Dygtige trænere og kompetente ledere. Det skaber et stærkt sejlermiljø, og det har man her i Aarhus."

Også næstformand i bestyrelsen i Dansk Sejlunion, Jens Erik Hansen, er begejstret for kraftcenteret i Aarhus.

"Team Danmark vil gerne sprede deres gødning, hvor der er frø, der kan vokse, og det har man vist, at man har her i Aarhus. De seneste mange år har man været rigtig dygtig til at skabe en masse elitesejlere, og med kraftcenteret er der grobund for, at man også fremover vil være i stand til det."

OL kandidaterne i 49er og Laser Radial

Til sidst var der også officiel præsentation af et par af de sejlere, der i sidste uge sikrede sig kvalifikation til det kommende OL. 

Heriblandt Anne-Marie Rindom i Laser Radial, samt Allan Nørregaard og Peter Lang i 49er, der skal forsvare de danske farver og det danske guld i 49eren. 

Direktør i Team Danmark, Michael Andersen understregede, at sejlsport har tradition for at bringe medaljer til Danmark, og han tror på, at den tradition kan fortsætte ved OL i London.

"Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med kvalifikationen. Hvad angår 49eren, har vi store forhåbninger, og vi tror fuldt og fast, at I kan være med til at slås om medaljer ved OL. Måske er det ikke sikkert, du får en medalje nu ved dette OL, Anne-Marie, men til OL i Rio i 2016, tror vi fuldt og fast på, at du sagtens kan kæmpe med om det."

Allan Nørregaard og Peter Lang fra Kolding skal sejle OL i 49er.

Nørregaard, Lang og Rindom er på TV 2 News i dag, så vi tidligere. Rindom fortalte at en OL-medalje var urealistisk denne gang, men ikke i 2016.

content-loader
content-loader
content-loader