Gå til hoved-indhold
Der forventes 25 deltagende Ylva'er samt 10-15 Luffe 37'er. Et sted mellem 150-175 sejlere. Foto: ylva.dkKapsejlads
Der forventes 25 deltagende Ylva'er samt 10-15 Luffe 37'er. Et sted mellem 150-175 sejlere. Foto: ylva.dk

Samarbejde: Ylva/Luffe37 DM i Kerteminde

I erkendelse af, at det kan være svært for en arrangør at lave en kapsejlads med få deltagere, slår Ylvaer og Luffer sig igen sammen om et DM. I år bliver det i Kerteminde.

Af katrine bertelsen |

Så er der åbent for Ylva/Luffe37 DM 2012 i Kerteminde. Sejladsen sejles i det dejlige farvand ud for Kerteminde den 9.-12. august.

Den arrangerende sejlklub Kerteminde Sejlklub under stævneleder Morten Grove's ledelse samt bestyrelserne i Ylva Klubben og Luffe 37 klubben, forventer 25 deltagende Ylva'er samt 10-15 Luffe 37'er. Et sted mellem 150-175 sejlere.

Ikke nok til et DM

Lufferne har i de sidste to år ikke kunnet stille både nok til et DM (15 stk.), hvorfor klassen har måtte "nøjes" med et klassemesterskab. Luffeklubben har gjort en stor indsats for at få flere Luffer på banen, men desværre bar bestræbelserne ikke frugt.

I 2010 trak Juelsminde Sejlklub sig som arrangør, da der kun var 10 tilmeldte. Samtidig afholdt Faaborg Sejlklub DM for Ylva, og Luffeklubben fik lov til at arrangere klassemesterskab på samme bane som Ylvaerne. Siden har Luffe 37 og Ylva klasserne afholdt DM/klassemesterskab sammen, og dermed gjort arrangementet mere attraktivt for den arrangerende klub, der i år er Kerteminde Sejlklub.

Spiler på højkant

I Ylva klassen er der – udover den eftertragtede og traditionsrige DM pokal og flotte præmier til nr. 1, 2 og 3 – en op/ned AP-5 spiler sponsoreret af North Sails som lodtrækningspræmie. Der vil blive trukket lod blandt de Ylva'er der har gennemført mindst 4 sejladser samt deltager i festmenuen lørdag aften.

Favoritterne

Favoritten i Ylva-klassen må være sidste års vinder i Skovshoved Bogense sejleren DEN69, ”Den Røde Løber” med Leif Pehrson. Blandt udfordrerne er sidste års nr. 2, 3 og 4:

DEN96 Kristina med Kenny Dyhl
DEN8 Clara med Andreas Christensen og
DEN86 med Per Brøndum.

I feltet lige efter tæller den tidligere 6 dobbelte verdensmester i X99 Flemming Fjord som deltager i sin nyerhvervede DEN37 Elvira Madigan, samt den tidligere mester fra Horsens DEN34 med Allan Kloster.

Favoritten i Luffe 37 er DEN177 Sutten med Morten Galskov, KDY/Rungsted, som har vundet DM en masse gange. Dog bejler Kertemindesejleren Peter Martinussen i DEN 76 Martinique til titlen efter en del top 3 placeringer og mange gange DM-deltager i den båd han har ejet i 27 år!

Ved klassemesterskabet i 2011 i Skovshoved lånte "mr. Luffe" bådebygger Oluf Jørgensen en båd og blev nr. 3.

Luffeklubben håber at den negative tendens er vendt, og placeringen af DM centralt i Danmark vil få flere Luffer på banen.

Stævnet vil blive afviklet under kyndig ledelse af som tidligere nævnt stævneleder Morten Grove og dommer på vandet vil være den erfarne Bo Bundgaard fra Fåborg.

Sejlerhilsen fra Søren Melgaard, Ylva-klubben og Georg Thuesen, formand for Luffeklubben.

 

Du kan læse mere om stævnet og tilmelde dig her

content-loader
content-loader
content-loader