Gå til hoved-indhold
Vinden sprang op til 30 grader på Kolding Fjord. Foto: Ole KnudgaardKapsejlads
Vinden sprang op til 30 grader på Kolding Fjord. Foto: Ole Knudgaard

Folkebåd: Total Kolding-dominans på hjemmebane

Per Jørgensen, Kristian Hansen og Søren Kæstel vandt Klubmesterskab i Kolding med 20 Folkebåde. Alu-mast vinder mere ind - Hvis en træmast knækker køber man en alu, siger Bent Mallemuk Nielsen.

Af Troels Lykke |

Per Jørgensen er en gammel haj i Snipe og også i Folkebåd. Det beviste han med Kristian Hansen og gæst-gasten, Søren Kæstel, der før har vundet guldpokal i klassen.

Lige efter fulgte skipperne Heines Nielsen, tidligere dansk mester og Christian Thomsen, der er nuværende dansk mester i Folkebåd i år, hvor hele 45 Folkebåde deltog i Faaborg.

Ved klubmesterskabet i Kolding deltog 20 både, og der var deltagere fra Fyn og Sjælland også.

- Det var udfordrende sejladser i 30 graders vindspring både lørdag og søndag, hvor vi hver dag fik sejlet fire sejladser og med stævnet fik vi sluttet sæsonen i år. Nu ser vi frem til DM i Kragenæs næste år, et DM vi skal holde med Spækhuggerne, siger den lokale sejler, Bent Mallemuk Nielsen, der selv tog en 11. plads.

Flere og flere sejler med alumast

Klassen lever i bedste velgående, selvom en ny Folkebåd, koster 400.000 kroner sejlklar fra Folkebådscentralen i Tyskland.

Og flere og flere skifter nu til alu-master fra blandt andet John Mast i Greve. Ved weekends sejlads havde vinderen alu-mast på, mens nr. to havde en træmast og nummer tre en alu-mast.

- Ved DM sejlede 17 ud af 45 med alu-master, det er sådan, at hvis man knækker en træmast så køber man typisk en alu-mast, men man kan stadig købe en træmast i Estland, Tyskland eller Sverige. En alu-mast er lige så hurtig som en træmast, siger Bent Mallemuk Nielsen til minbaad.dk.

Se resultater på www.folkebaad.dk

Klubmestrene i Kolding. Fra venstre: Kristian Hansen, Søren Kæstel, Per Jørgensen.

content-loader
content-loader
content-loader