Gå til hoved-indhold
Bent Lyman ses her på 10 m R-båden ”GHOSTER”, der er til salg. Foto: Ulla-BrittKort Nyt
Bent Lyman ses her på 10 m R-båden ”GHOSTER”, der er til salg. Foto: Ulla-Britt

Respekteret sejlsportsforfatter Bent Lyman er død

Journalist, foredragsholder og forfatter, Bent Lyman fra Thurø, blev kun 66 år efter længere tids kræftsygdom. - Han var en super formidler, siger Knut Iversen.

Af Troels Lykke |

Siden 1978 skrev Bent Lyman turartikler for BådNyt og var i mange år redaktør for KDYs medlemsblad, Sejlsport.

Derudover har Bent Lyman blandt andet skrevet bøger som Kommas Havnelods, Danmarks Dejligste Øer og senest Danmarks Dejligste Ankerpladser kan man læse på Lymans hjemmeside.

Bent Lyman efterlader sig hustruen Ulla-Britt, som han i 1976 købte 10 m R-båden ”GHOSTER”  sammen med, og siden har de sejlet over 100.000 sømil fra Svalbard i Arktis til Middelhavet og tropernes charmerende palmeøer i Caribien med den smukke klassiske 57 fods sejlbåd fra 1927.

Båden blev brugt som afsæt til at skrive til sejler- og dagspressen og til at holde foredrag om lystsejlads i nordeuropæiske og eksotiske rejsemål.

Gav sejlere inspiration til langtur

Knut Iversen, der tidligere var redaktør på BådNyt i en årrække, siger om Bent Lyman, der også var hans ven:

- Bent var en kæmpe ildsjæl, han gav alle sejlere inspiration i generationer fra verdenshavene, og han var en meget aktiv foredragsholder. Derudover var Bent en god kollega på BådNyt, hvor han sammen med fotograf Arne Magnussen lavede fantastiske turartikler, fortæller Knut Iversen til minbaad.dk.

Bent Lyman var især god til at sætte billeder på sine oplevelser.

- Det er et stort tab, når en super formidler og inspirator som Bent dør, for han har fået mange danskere til at sejle ud i verden. Han var en rigtig god ”storyteller”, siger Knut Iversen.

Fotograf: Bent var god til at fortælle historier

Fotograf Arne Magnussen giver sin kollega disse ord med på vejen.

-V i har arbejdet sammen i 25 år. Jeg stod for billeddelen, vi var god til at arbejde sammen, når det gjaldt artikler til BådNyt, Sejlsport og bøgerne. Læserne mister Bents eventyrlige syn på sejlsporten. Han var god til at fortælle historier om fx hvad der skete på de øer, han besøgte.

Bent Lyman var til sin nylige død også en engageret formand for Foreningen Danmarks Museum for Lystbådesejlads på Tåsinge, hvor han tog over efter den anden sejlsportsforfatter Bent Aarre.

- Han var en dyb optaget af arbejdet og var bevidst om at bevare sejlsportens kultur, siger Knut Iversen.

Bent Lyman bisættes på fredag i Thurø Kirke.

content-loader
content-loader
content-loader