Gå til hoved-indhold
Kort Nyt

Ny bog: Sejlads på de syv have gennem 1000 år

Hvordan kunne vikingerne sejle helt til Amerika? Og hvorfor var det lige i 14-1500-tallet, at vi europæere for alvor opdagede resten af verden?

Forlag lover spændende læsning for sejlere.

Af Troels Lykke |

Tidligere søofficer Svend Albrechtsen viser, hvordan klimaet har spillet en væsentlig rolle for de store opdagelser.

Til den yderste grænse fortæller om sejlads på verdenshavene fra vikingetiden til i dag. I bogen fortæller Svend Albrechtsen historien om de fantastiske opdagelser, søeventyr samt de sejlivede matroser og kaptajner, der sejlede på de syv verdenshave.

Det fortæller forlaget Frydenlund.dk på Frederiksberg.

Bogens udgangspunkt er de klimamæssige udfordringer og muligheder, der gennem tiden har øget eller vanskeliggjort sejladsen.

Bl.a. skyldes de store opdagelsesrejser i 14- 1500-tallet, at der netop i denne periode var særligt gunstige vilkår for sejladsen – vejrforhold, som afveg ganske væsentligt fra dem, vi kender i dag.

Fra vikingetogter til klippers kapsejlads i 1800-tallet

I en kronologisk gennemgang fortæller forfatteren om opdagelsesrejserne, og han sammenfatter vejr, skibe og resultater over en periode på 1.000 år: fra vikingernes togter til Grønland og Vinland over de store opdagelsesrejser fra 1400-tallet og frem til 1900-tallet. Herunder beskrives trekantshandelen i 1700-tallet samt de fuldriggede klipperes kapsejlads på tværs af oceanerne i 1800-tallet.

Fokus er på de sørejser og rejsende, der har skabt et gennembrud i udforskningen af havene: vikingerne, Vasco da Gama, Christoffer Columbus, Fernando de Magellan, James Cook, Vitus Bering og mange flere.

Spændende læsning for sejlere

Det er spændende læsning for alle historie- og sejlinteresserede – samt for alle, der interesserer sig for vejr og vind og for, hvordan klimaet påvirker vores daglige liv.

Svend Albrechtsen er pensioneret søofficer. Efter afslutningen på sin militære karriere har han brugt sin viden og erfaring som både pilot, skibsfører og sejlsportsmand på at udbrede kendskabet til forholdene på havet.

Det har indtil videre resulteret i en lang række udgivelser og en omfattende foredragsvirksomhed.

Til den yderste grænse Sejlads på oceanerne gennem 1000 år
Svend Albrechtsen
267 sider
Illustreret i farver
Indbundet
299 kr.
Udkommer: 30. oktober 2013

content-loader
content-loader
content-loader