Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hestbæk og Olesen er ude af OL. Foto: Lykke
Kapsejlads
Sejlerne havde regnet med mere.
Kapsejlads
Thorbjørn Schierup tog 5. plads i dag.
Kapsejlads
Danske 470ere fik super start på OL.

Starbåds-sejlerne færdige ved OL - god start i 470

Dansk Starbåd, der i år tog VM-bronze, sluttede på en 11. plads og når ikke medal race. 49erne er nu nede på 8. pladsen. 470-kvinder kom godt fra start og er på 7. plads.

Af Troels Lykke, weymouth |

Vi starter med de dårlige nyheder.

Det var nemlig trist for de professionelle sejlere Michael Hestbæk og Claus Olesen, der ikke havde en god fredag her i Weymouth. Starterne var ikke lige i øjet og de har kæmpet med farten hele ugen.

Læs interview senere med de to Starbåds-sejlere, vi skal møde i Dansk Sejlunions Meeting Point senere i dag.

Godt gik det heller ikke i 49er med Allan Nørregaard og Peter Lang, der sejlede en 13, 6 og 16. plads hjem. De er nu nede på en 8. plads efter 11 sejladser. Fire sejladser mangler og nu skal der topplaceringer til, hvis de skal have en bronzemedalje hjem.

Godt gik det heller ikke i dag for den 21-årige Anne-Marie Rindom, der i Laser Radial, præsterede en 27. og 23. plads i dag fredag, og nu er nede på en 15. plads. Det ligner ikke en medal race placering til Horsens-sejleren.

Og nu til de gode nyheder

Den 22-årige Thorbjørn Schierup mødte vi i mixed zone, hvor der interviewes, og han smilede selvom der blev taget dopingkontrol af ham forleden.

I dag sejlede han en 5. plads og 23. plads hjem i et felt på 49 Laser-joller. Den bomstærke sejler fra Aarhus, snart København, sagde til minbaad.dk:

- Vi havde korte opkryds på en kort bane med fire opkryds i en sejlads. Jeg er tilfreds med at jeg ligger på en 18. plads. Jeg synes jeg er ved at knække koden, siger sejleren, der fortsætter med Laser-jollen.

Godt nyt var det også, at 470-kvinderne, Henriette Koch og Lene Sommer, der lagde ud med en 3. plads. Derefter sejlede de en 12. plads hjem og er nu på en 7. plads.

Se stilling ved OL

content-loader
content-loader
content-loader