Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Meldgaard vandt ikke noget i dag. 0-2 blev det. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Nørregaard og Lang havde en sort dag i dag.
Kapsejlads
Anne-Marie Rindom gjorde det godt i dag. Tak.
Kapsejlads
Sebastian Fleischer klarer sig bedre end forventet.
Kapsejlads
Jesper Bank træner 49erne.
Kapsejlads
Bank var med i kulden, der var 16 grader.
Kapsejlads
49erne tyvstarter og er her tilbage over linjen.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Dødsyg dansk OL-onsdag - kun Rindom redder dagen

Det var en trist, trist omgang for os på vandet i dag, hvor 49eren og matchrace-kvinderne skuffede fælt. Men Laser Radial-sejler Anne- Marie er nu på 12. plads. Danske vindertyper? Se fotos.

Af Troels Lykke, Weymouth |

Hvad er OL uden Jonas Høgh-Christensen, set med danske øjne? Næsten ingenting, er svaret lige nu.

Han er nemlig med Finnjollen eneste danske båd, der lige nu ligger til en medalje.

Det er resultaterne der tæller, det er det Team Danmark betaler sejlerne for at skabe. Det er det OL handler om, ikke om kun at være med.

Det er ikke en badebillet at komme til OL, bare fordi der er en flot åbning, som det koster 20.000 kroner at være med til, hvis man da ikke lige er på et landshold.

Vindertype, hvor?

En dansk sejler, der i dag klarede sig super dårligt, kunne i eftermiddag smile i mixed zone, efter det gik ad helvede til.

Jamen, jeg dør af foragelse, når jeg hører den slags anti-vindermentalitet. De er for typisk dansk. Lad os få en Dorte O. Jensen, der ville være godt sur i skralden, hvis ikke det gik efter planen.

Vi skal have vindertyper på landsholdet. Det har vi skam også, men vi så det bare ikke i dag, næsten ikke, sikke en tynd onsdag her ved OL, set med danske øjne.

Anne-Marie Rindom redder min dag

Kun den talentfulde vindertype, Anne-Marie Rindom,  beviser i dag, at det er rigtigt at hun er udtaget til OL. Det er til at blive i et helt godt humør af, som sportsjournalist og sejler.

Rindom er nu på en 12. plads, lige uden for top 10, efter den 21-årige Horsens-sejler klarede i dag en 12. og en 7. plads, blandt 41 Laser Radia-joller og hun har da OL-debut.

Vi så desværre 49erne Allan Nørregaard og Peter Lang, der førte efter første dag, men i dag sejlede de virkelig dårligt  med en 16. og en 15. plads i et kun 20 både stort felt.

I første sejlads fik de en straf, da de generede en modstander og i anden sejlads tyvstartede holdet og det kostede dyrt.

Begynderfejl i matchrace

Til sidst var vi på matchrace-banen, hvor der var mange tilskuere på en skrænt, noget folk normalt betaler for at se, men fordi der var så få tilskuere, lukker man nu folk gratis ind, lød det på BBC her til morgen i Weymouth.

Jeg må sige, at sejlere er virkelig skrappe til at sejle matchrace i Elliott 6 M, også danskerne, men de lavede en slem begynderfejl, da det lykkedes det franske hold at hold Lotte Meldgaard, Tina Gramkov og Susanne Boidin ude, hvorefter de påførte dem en fejl, ved at stresse dem.

Jeg hoppede af arrigskab og bandede, da jeg så det ske fra pressebåden. At få den slags fejl er noget, vi fik det første halve år i matchrace-centeret i Skovsvhovd, men da IKKE  til et OL, Lotte Meldgaard.

Så den sejlads tabte danskerne også fordi de tabte starten. I anden sejlads mod det finske hold, var de danske matchrace-kvinder mere ligeværdige, men tabte igen starten, da modstanderen fik styrbord side, så de kunne kontrollere hele sejladsen - og det gjorde finnerne.

Nu mangler Meldgaard tre sejladser mere. Holdet er på en 10. plads, men skal blive nummer 8 for at gå videre og det kan godt være det sker, men de lignede ikke OL-vindere i dag. Slet ikke.

Foreløbige resultater blandt sejlere der var på vandet i dag

49er: Nørregaard og Lang: 8. plads

Matchrace: Meldgaard, 10. plads

Laser Radial: Rindom, 12. plads

Laser: Schierup, 23. plads

RS:X: Fleisher, 25.

Resultater: www.sailing.org/olympics/london2012/

 

content-loader
content-loader
content-loader