Gå til hoved-indhold
Tætte dueller på Kolding Fjord i Match 28.Kapsejlads
Tætte dueller på Kolding Fjord i Match 28.

Per Braad og co er nu bedste danske Match28-sejlere

Otte kvalificerede hold dystede på Kolding Fjord om DM i Match 28 klassen. -Det må Danmarks billigste DM, siger Jens Henrik Lund, direktør for Match Racing Denmark.

Af Troels Lykke |

Per Braad, Michael Bernfeld, Lasse Haastrup og Christian Nyggard fra Vallensbæk Sejlklub vandt DM i Match 28.

Det skete i skiftende frisk vindstyrke og vindretning 6 til 10 m/sek., betød at Kolding Sejlklub kapsejladshold kom på overarbejde med at ændre baner hele tiden, men lønnen for deres arbejde var stor ros fra sejlerne.

- Det var et super fedt stævne, alt klappede, siger Per Braad til minbaad.dk.

Finalen som er det uofficielt Danmarksmesterskab, arrangeres af Kolding Sejlklub og Match Racing Denmark.

De stiller Match28 bådene til rådighed til de skippere / mandskaber der har kvalificeret sig enten i Match 28 Cup i Skovhoved i juni eller i Kolding i sidste weekend.

14 sejladser

Sammenlagt blev der gennemført 14 tempofyldte sejladser, med 4 stk. Match28er i hver sejlads. Alle hold fik 7 sejladser.

Det var meget intense sejladser og alle sejlernes talenter blev afprøvet. Der blev sejlet på en forholdsvis kort op ned bane sejlads tager ca. 20 minutter, hvilket betød rigtig mange tætte manøvre, spiler sætning og meget tætte starter, fortæller Jens Henrik Lund, direktør i Match Racing Denmark.

Der blev fra alle holdene udvist fremragende sømandsskab.

Hotelskib fra Kolding Sejlklub

Kolding sejlklub havde stillet et Hotelskib til rådig for de sejlere der ikke skulle sejle den aktuelle sejlads. Her kunne de fra tætteste hold overvære de spændende sejladser og lige få en slapper inden de igen skulle i kamp.

Via 2 gummibåde blev mandskaberne skiftet fra Match28er og til Hotelskibet.

Match 28 Cup er et åbent mesterskab, består af flere endags kvalifikationsstævner, hvor skipperen ?tjener? point til den officielle Match 28 rangliste.

Match 28 Cup arrangeres af de 6 Sejlklubber, der alle råder over et antal egne Match28 både.

300 kr. per sejler

Det koster kun 300 kr. i deltager gebyr pr. besætningsmedlem, og det er endda inklusive morgenmad, smør selv madpakke og en hel dags kapsejlads, hvor bådene leveres af sejlklubben.

- De må være Danmarks billigste danmarksmesterskab i sejlsport! Deltagerne skal bare være medlem af en sejlklub, og møde op med deres redningsveste samt være danske statsborgere, siger Jens Henrik Lund.

Der sejles om medaljer og præmier til første-, anden- og tredje pladsen. Vinderne får overragt Match 28 Cup vandrepokalen som er skænket af Victor Greulich.

Vinder billet til Mestrenes Mester

Skipperens får sit navn indgraveret på pokalen, som udstilles i den sejlklub skipperen er medlem af, og sidst og ikke mindst, så inviteres skipper og hans besætning til Mestrenes Mester - det ultimative sejlsports mesterskab for de officielle Danmarksmestre (Guldvindere) i klassebåde samt dette års OL deltagere.
 
Sejladsformatet danner de perfekte rammer for at sammensætte et hold bestående af seniorer og juniorer. Begge aldersgrupper har der forcer ombord, og de hold der forstår at udnytte erfaring og adræthed har en stor meget stor chance for at vinde.

Finaleresultatet viser, med al tydelighed, at det var tætte sejladser. Flere hold endte a points, så det var nødvendigt at tælle placeringer.
 
Placering
 
1
 
16
 
Per Braad 
 
2
 
16
 
Claus Hovgaard
 
3
 
16
 
Martin Hestbæk
 
4
 
17
 
Allan Hansen
 
5
 
18
 
Jesper Skouenborg
 
6
 
18
 
SIE Sailingteam
 
7
 
19
 
Søren Blume
 
8
 
23
 
Vagn Olsen

Per Braad og mandskab vandt DM i Match 28.
 

content-loader
content-loader
content-loader