Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kona One DM i Rørvig. Fotos: Lars Stenfeldt
Kapsejlads

33 glade Kona One surfere var til DM i Rørvig

Tim Aagesen var suveræn vinder af åbent DM i Kona One. Drage-sejler Lars Stenfeldt surfede med og kæntrede en del gange. Klassen vokser, skriver Stenfeldt her i sin blog.

Af Troels Lykke |

Sidste weekend blev det åbne danske mesterskab i Kona One afholdt i Rørvig.

Kona One blev introduceret i 2006 og er i dag en windsurferklasse, der internationalt  vokser meget hurtigt pga. one design konceptet, samt en pris hvor de fleste kan være med.

Det fortæller Lars Stenfeldt. Han forklarer videre:

Afhængig af vægt eller sejler man som junior har man forskellige størrelser på sejlet, der starter fra 3.5 kvm og helt op til 9 kvm +85kg.

Surfboardet er 3.5 m, vejer ca. 15.5 kg og har sværd og finne, den kan sejles taktisk som en jolle i let vind og når det blæser kræver det erfaring og mange timer på vandet hvis man vil blande sig i toppen. Kona One planer fra 5 m/s og ved 8 m/s også på kryds.

Fra Danmark, Holland og Sverige

33 glade surfere kom fra Danmark, Holland og Sverige. Rørvig Sejlklub lagde grej, dommerbåd og hjælpere til en super kapsejlads.

Og stævnet blev suverænt vundet af Tim Aagesen med 5 førstepladser og en 4. plads. Nr. 2 blev Joachim Larsson, den regerende Nordmerikanske Mester 2012 fra Sverige,og på 3. pladsen Michael Ancher fra Vedbæk Sejlklub. 

Tim Aagesen er iøvrigt regerende verdensmester i klassen. Lørdag blev der sejlet i 5-8 m/s med springende vind og søndag blev afviklet i frisk vind 10-11 m/sek.

Stor oplevelse at sejle med igen

Jeg havde lånt et bræt og sejl på 8.2 kvm (75-85 kg.) og selvom jeg ikke har surfet i ca. 30 år, var det en stor oplevelse at være med igen.

Det er mange år siden jeg sejlede ud for Hellerup Sejlklub i Mistral Competition og havde ikke helt glemt det, selvom jeg kæntrede (ved ikke hvor mange gange).

Der var en rigtig god stemning blandt alle sejlerne og socialt var stævnet i topklasse.  

Nu har jeg købt en Kona One og så er det bare timer på vandet og træne til næste DM, fortæller Lars Stenfeldt.

Resultater: www.konaone.com/Event/89/danish-championships-2012

content-loader
content-loader
content-loader