Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Starten går mod Spanien. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Danmark får højre side. Det ser godt ud. Kort tid efter får spanier en straf.
Kapsejlads
Spanierne får straffen fordi de vendte for tæt på danskerne.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Sådan blev danskerne rullet ud af OL - fotoserie

Meldgaard og co. fik en sidste chance mod spanierne, efter dansk chefumpire begik fejl i lørdags. Danmark førte i går, delte straf ud, men blev rullet på læns - to gange. Foto fra start til slut.

Af Troels Lykke, weymouth |

Matchrace-kvinder Lotte Meldgaard, Tina Gramkov og Susanne Boidin fra Skovshoved fik en ny chance mod Spanien efter at den danske chefumpire Jan Stage og kollega i lørdags, havde overset at danskene faktisk havde taget en straf mod Spanierne.

Danskerne tog straffen frivilligt og det opdagde umpirerne ikke og dermed kunne dommerskibet ikke flage danskerne i mål, da de stadig troede at danskerne havde en straf.

En sejlads, som danskerne måske havde vundet i lørdags. Videoen fra det spanske hold, der var med i høringen, kunne afsløre fejlen fra umpirerne, men ikke om danskerne tog deres straf på den rigtige side af mållinjen, fortæller den danske regelekspert, Søren Krause til minbaad.dk.

Det var netop Søren Krause, der førte an i den danske høring, der førte til en ny sejlads mod Spanien.

Snedige spaniere

Meldgaard og co. fik i stedet en ny sejlads i går mandag. Her var minbaad.dk på sidelinjen og kunne følge sejladsen, hvor danskerne vandt starten og højre side. De fik også delt en straf ud til spanierne på kryhds.

Alt så godt ud, indtil spanierne rullede danskerne på første læns. Og spanierne var snedige, for på andet opkryds fik de danskerne helt ud på venstre side, ud forbi layline. Her lykkedes dem at lave deres straf, herefter var spanierne igen bagefter, indtil de igen rullede danskerne på anden læns før mål.

Efter sejladsen var danskerne virkelig skuffet, kunne vi se. For havde de vundet sejladsen var de i kvartfinalen. Gasterne Susanne Boidin og Tina Gramkov fortæller til minbaad.dk, at man let bliver sejlet over, rullet, i Elliott-bådene.

- Vi skulle heller ikke være være over layline på andet opkryds, så spanierne let kunne tage deres straf, siger Tina Gramkov.

 

content-loader
content-loader
content-loader