Gå til hoved-indhold
DEN 203 med Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard bliver bedste dansker som nummer 7.Kapsejlads
DEN 203 med Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard bliver bedste dansker som nummer 7.

VM i Yngling er slut: Winston, Løppenthin og Nittegaard på 6. plads

Holland forsvarer titel og to danske både i top 10 til VM i Yngling. Bedste danskere down under blev Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard.

Af Troels Lykke |

Søndag var sidste dag og afslutningen på VM 2012 i Australien. Danskerne tog på vandet med en 6 plads (Winston) og en 7 plads (Lier) som skulle forsøges forsvaret, da der var 20 point op til nummer 5, men kun 10 point ned til nummer 8.

Det skriver Dansk Yngeling Klub til pressen.

Nummer 1 og 2 havde samme antal point inden dagens første sejlads og der var kun 7 point mellem nummer 1 og 4 – derfor var alt åbent i medaljekampen.

Konservativ Winston

DEN 203 med Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard, valgte fra dagen første sejlads at sejle konservativt, da der var mere at tabe end at vinde.

Taktikken var derfor klar, at sejle sin egen sejlads og sikre to placeringer indenfor top 7 (max 14 point).

DEN 199 med Lucas Lier, Konrad Floryan og Hans Christian Rosendahl var blot 2 point efter DEN 203 og havde derfor mulighed for at sejle sig en placering op. Derfor var Lucas’ strategi mere offensiv, da de skulle angribe og ikke forsvare.

Første sejlads var en typisk søbrise sejlads, som vi før har omtalt. Dermed skulle man helt til venstre under ”Bradley’s Head” og få det første venstrevrid og derefter rum/skral sejlads mod topmærket.

DEN 203 med Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard samt DEN 199 med Lucas Lier, Konrad Floryan og Hans Christian Rosendahl fik begge en rigtig god start i første række.

Team Lier disket for tyvstart

Desværre var DEN 199 (Lier) lige lidt for tidligt over linien og inkasserede en OCS

”Vores værste placering i stævnet var en 15 plads, så vi satsede lidt – og det jo hvad der sker” udtaler Konrad Floryan.

DEN 203 Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard indkasserede en 7 plads og blev bedste danske båd i den sejlads.

DEN 202 med Mille Brandt Jensen, Sarah Sander og Stine Nielsen kom hæderligt i mål på en 13 plads og blev næstbedste danske båd.

Sejladsen blev vundet af australieren Matt Whitnall, som ellers lå bag både DEN 203 (Winston) og DEN 199 (Lier) inden dagens sejlader.

Anden sejlads mindede meget om første sejlads både hvad angår vind, taktik og placeringer. Bedste danske båd blev DEN 199 (Lier) som nummer 6 og DEN 203 (Winston) lige efter. DEN 111 Jørgen Ring, Angus Larsen og Lars-Peter Rosendahl var også fremme i denne sejlads og endte som nr. 9.

Desværre blev sejladsen igen vundet af australieren Matt Whitnall, som inden dagens sejladser lå på 8. pladsen 10 point efter DEN 203 (Winston) og 8 point efter DEN 199 (Lier).

Det havde vi ikke lige set

Dermed strøg australieren lige forbi begge danske både. ”den havde vi ikke set komme – at han (Whitnall) lige tryller to førstepladser op af hatten, det var overraskende og svært at gøre noget ved” udtaler Tobias Nittegaard fra DEN 203.

Danmark sluttede dermed med to både i top 10, DEN 203 med Mikkel Winston, Frederik Løppenthin og Tobias Nittegaard som nummer 7 og DEN 199 med Lucas Lier, Konrad Floryan og Hans Christian Rosendahl som nummer 8.

VM i Sydney er dermed slut og Holland forsvarede titlen som verden bedste nation med guld til Maarten Jamin og sølv til Tom Otte.

Under præmieuddelingen holdt australieren Michael Nash, som vandt bronze, en længere tale, hvor han roste det danske og hollandske juniorarbejde, særligt Lucas Lier med besætning, for han var virkelig imponeret over niveauet blandt de unge og appellerede til at Australien skulle gøre noget lignende.

Alle de danske sejlere vil gerne takke Sailing Denmark og deres samarbejdspartnere for et fantastisk samarbejde. Uden deres støtte var det aldrig lykkedes at stille med så mange deltagere fra Danmark.

Tak til Mærsk, Topdanmark og de andre

Særlig tak til Maersk Line, APM Terminals, Dania Trucking, TopDanmark og Finnair. I har tilsammen gjort det muligt at stille nogle historisk gode rammer til rådighed for de danske sejlere til gavn for Dansk Yngling Klub og Dansk Sejlsport – mange tak for det!

Nu der blot tilbage at pakke bådene i Maersk containerne og nyde de sidste dage i Sydney, inden vi stiger ombord på Finnair og flyver hjem til det kolde Danmark – vi kan jo ”desværre” ikke vintertræne før bådene er retur om ca. halvanden måned.

Place

#

Skipper

Crew

Total

1

355

Maarten Jamin

Jaap Smolders / Menno Berens

40

2

328

Tom Otte

Diederik Kuilers /Reinier Tromp

42

3

57

Michael Nash

Mel Nathan / Greg Hartnett

43

4

60

Hamish Jarrett

Federico Lauro / Alana Bracken

48

5

365

Anne-Christianne Kentgens

Robert-Jan Kentgens / Michel Peulen

57

6

53

Matt Whitnall

Robert Bishop / Michael Bishop

73

7

203

Mikkel Winston

Frederik Loppenthin / Tobias Nittegaard

75

8

199

Lucas Lier

Hans-Christen Rosendahl / Konrad Floryan

84

9

54

Neville Wittey

Marcus Bourke / Jean-Claude Strong

95

10

345

J P van de Meeren

Alexander van Riet / Bob Winters

105

www.rsys.com.au/sailing/PointscoreDay5_001.htm

content-loader
content-loader
content-loader