Gå til hoved-indhold
Fra skrot til slot. Båden, som Claus Høj Jensen her sejler i, ligner næsten en hel ny Yngling efter den er malet. Foto: Anja Dahl HansenKapsejlads
Fra skrot til slot. Båden, som Claus Høj Jensen her sejler i, ligner næsten en hel ny Yngling efter den er malet. Foto: Anja Dahl Hansen

Høj Jensen vinder Ynglinge-stævne i båd fra 1973

Tidligere verdensmester i Yngling, Claus Høj Jensen, vandt Klasse Cup i Rungsted med en ældre båd til 10.000 kroner. Det gælder EM i år i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Claus Høj Jensen, sejlmager og medejer af Høj Jensen Sails i Ølstykke, er vant til at ligge helt fremme når han sejler Yngling, H-båd og Drage. 

Alle klasser er han nemlig verdensmester i, mens faderen Poul Richard Høj Jensen har to OL-guldmedaljer i Soling for længe siden.

Nu gør Claus Høj Jensen, efter mange års pause, comeback, i Ynglingen. Det skete Jacob Guhle og Claus' papsøn, 16-årige Frederik Dahl Hansen fra Herslev Strand Sejlklub.

Købte båden for 10.000 kr.

Frederik købte for få måneder siden en Yngling fra 1973 for 10.000 kroner og nu er båden malet og der er kommet nye beslag på.

- Og vi har poleret den gamle John Mast og jeg har syet nogle nye sejl til båden, der vist er ti kilo for tung og jeg tør ikke veje den, jeg risikerer at jeg bliver psyket af det,  men jeg var godt nok utrolig nervøs for om vi kunne få den til at sejle, siger Claus Høj Jensen, der vandt Klasse Cup i forrige weekend, helt suverænt foran Winston-holdet.

Flere burde købe billige Ynglinge

- Alt i alt står båden i omkring 30.000 kroner og jeg forstår ikke at der ikke er flere der gør det vi gør, nemlig at købe en brugt Yngling til få penge og derefter gør den i stand. De er jo hurtige nok, selvom de er så gamle, siger Claus Høj Jensen.

Claus Høj Jensen skal også styre båden til EM i Marselisborg i juli i år, derefter er det Frederik Dahl Hansen, der skal styre og Claus Høj Jensen skal være gast ved DM i Yngling, senere. 

Claus Høj Jensen, tv., med sin papsøn, Frederik Dahl Hansen. Foto: Anja Dahl Hansen.

 

content-loader
content-loader
content-loader