Gå til hoved-indhold
Sejlerne kan godt forberede sig på en regnfuld start på Youth EM. Foto: Sailing AarhusKapsejlads
Sejlerne kan godt forberede sig på en regnfuld start på Youth EM. Foto: Sailing Aarhus
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Nedtælling til EM for Yngling – se fotos

I dag går det løs i Aarhus, når EM for Yngling begynder for ungdomssejlerne. I dag starter sejladserne kl.15.

Af katrine bertelsen |

10 teams er ved at tjekke ind og få indmålt og vejet bådene, så de er klar til at gå på vandet i dag.

Ungdoms EM afsluttes på søndag med en præmieceremoni, men allerede mandag starter det egentlige Yngling European Championship, hvor flere af ungdomssejlerne også deltager. Her er tilmeldt 34 teams fra mere end 7 lande og stævnet varer ugen ud.

Yngling er en tidligere olympisk kølbådsklasse, der blev sejlet af rene kvindebesætninger med tre sejlere i hver båd - senest ved OL i 2008. Til OL i Athen i 2004 vandt det det danske mandskab bronze med bl.a. aarhusianske Helle Jespersen om bord.

Interessen for Yngling-klassen bærer præg af at klassen er tidligere olympisk, og det kommer til blandt andet til udtryk ved officials repræsenteret fra mange forskellige lande.

Stolte traditioner

Danskerne har stolte traditioner for at være med helt til tops i Yngling-klassen og ved sidste års EM i Riva del Garda, Italien fik vi en flot 2. plads med Lucas Lier i spidsen.

Guldet gik til den hollandske båd med Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma og Marjolein Hufen, der alle er med igen i Aarhus. Teamet når desværre kun at deltage i ungdoms-delen, da de skal hjem til eksamener.

De danske sølvvindere er også med igen og konkurrencen forventes at blive hård og ikke mindst tæt blandt de deltagende både.

Yngling til Marselisborg Sailing Aarhus fik tildelt stævnet for blot et halvt år siden, da den oprindelig, danske værtsklub måtte springe fra.

2012 Yngling European Championship er arrangeret af Sailing Aarhus i samarbejde med Marselisborg Sejlklub og Marselisborg Havn. Yngling-EM gennemføres med støtte af Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Henri Lloyd, Canon, Pantaenius, Doyle Sails, Premium Beer og Aarhus Havn.

Følg stævnet på Sailing Aarhus eventsite.

Kilde: Pressemeddelelse, Sailing Aarhus

content-loader
content-loader
content-loader