Gå til hoved-indhold
DEN 199 i baggrunden med Lucas Lier, Konrad Florian og Hans Christian Rosendahl.Sejlklubber
DEN 199 i baggrunden med Lucas Lier, Konrad Florian og Hans Christian Rosendahl i Australien ved VM i Yngling.

Ynglinge-sejler Lucas Lier: Jeg er ikke en del af forliget

Lucas Lier afviser at være en del af forliget mellem Hellerup Sejlklub og Dansk Ynglinge Klub. Har DYK og HS gjort regning uden vært?

Af katrine bertelsen |

Lier-sagen starter sit officielle liv d. 17. februar 2012, hvor Lucas Lier, Meta Lier og Hellerup Sejlklub indberetter Sailing Danmark/Sandeep Sander og Frederik Løppenthin, Mikkel Winston og Jørgen Ring – alle medlemmer af (DYK) Dansk Ynglingeklubs bestyrelse – til Dansk Sejlunions ordensudvalg for usportslig optræden. Sideløbende indberetter Hellerup Sejlklub den samme personkreds til Sejlunionen.

I indledningen til Lucas Liers indberetning står:

Under deltagelse i et internationalt stævne i udlandet, blev jeg af medlemmer af Dansk Yngling Klub’s bestyrelse og Sailing Denmarks formand Sandeep Sander forsøgt presset og truet til at indgå samarbejde med Sailing Denmark. Et samarbejde jeg tidligere og gentagne gange havde frabedt mig. Jeg blev under forløbet chikaneret og manipuleret med løgne i forsøg på overtalelse, og der blev i offentligheden frembragt ukorrekte oplysninger om mig.

De indberettede personer er Sandeep Sander, formand for Sailing Denmark. Frederik Løppenthin, formand for Dansk Yngling Klub, Mikkel Winston, bestyrelsesmedlem i Dansk Yngling Klub og Jørgen Ring, bestyrelsesmedlem i Dansk Yngling Klub. Alle indberettes for usportslig optræden.

DS afviser sagen

Dansk Sejlunions Ordensudvalg vælger den 19. april at afvise klagen, da Sailing Danmark ikke er medlem af Dansk Sejlunion.

Hellerup Sejlklub er ikke tilfredse med den afgørelse, og sender d. 12. maj 2012 en anke til Dansk Idrætsforbunds ordensudvalg, og beder dem om at vurdere sagen.

DS har svigtet

Hellerup Sejlklub mener, at Dansk Sejlunion har svigtet deres opgave, og mener at Ordensudvalget har udvist manglende omhu i overholdelse af eget regelsæt vedr. sagsbehandling og, at Ordensudvalget ikke har udvist god sagsbehandlingsskik. Der er noget der tyder på, at Ordensudvalget har sovet i timen!

Forligene

Hen over sommeren indgås der forlig mellem Jørgen Ring og Lukas Lier. Et par dage senere indgås der forlig mellem Hellerup Sejlklub og DYK. I Hellerup Sejlklubs skrivelse ser det ud som om Lukas Lier er en del af forliget, og dermed skal opfylde nogle forpligtelser, bl.a. overfor DYK.

Det forlig afviser Lucas Lier imidlertid at være en del af. I en mail til minbaad.dk, skriver han:

  • Der har aldrig eksisteret endsige forsøgt gennemført et forlig mellem Lucas Lier og DYK - den kan således ikke tilbagekaldes
  • Min besætning og jeg er ikke mødt med krav i forbindelse HS og DYKs forlig, og vi er derfor ikke løbet fra nogen aftale.
  • Det kan aldrig slå tilbage som et krav jeg eller min besætning ikke har opfyldt. Tværtimod er det DYK der løber fra det forlig de har indgået med HS. DYK har på ingen måde forsøgt at indgå et forlig med hverken Meta Lier eller undertegnede.

Sagen retur til Dansk Sejlunion

DIF returnerer eller hjemsender sagen til DS igen. Det betyder at DS skal genoptage sagen. Lucas Lier giver nu sin mor fuldmagt til at klage igen, denne gang uden Sailing Denmark og Jørgen Ring.

Men det er ikke en ny klage fortæller Lucas Lier i en mail til minbaad.dk:

- Der er ikke indsendt en ny indberetning til Dansk Sejlunion Ordensudvalg. Indberetningene fra marts 2012 ligger stadigvæk i Dansk Sejlunion, skriver Lukas Lier til minbaad.dk.

 - Dog er Sailing Denmark og Jørgen Ring nu blevet trukket ud af indberetningerne fra min side: fordi Sailing Denmark ikke er en organisation under Dansk Sejlunion og fordi Jørgen Ring gennem Hellerup Sejlklub har givet mig en uforbeholden undskyldning for sin opførsel i Australien.

Så hvor Hellerup Sejlklub kun har opretholdt indberetningen mod Sailing Danmark/Sandeep Sander, har Lucas Lier fastholdt anklagerne mod Løppenthin og Winston fra Dansk Ynglingeklub.

Forliget er ophævet

Da DYK er af den opfattelse at forliget var i orden, får de et chok, da det går op for dem at sådan bliver sagen ikke opfattet i familien Lier. Det får DYK til at anse forliget for ophævet.

Lucas Lier skriver,

-Fordi HS beder ordensudvalget at tage stilling til en given situation jeg er involveret i, gør det ikke til et fælles indberetning. HS, Meta Lier og undertegnede har indgivet seperate klager for Dansk Sejlunions Ordensudvalg. 

Det er her sagen står lige nu. Hellerup Sejlklub har ikke ønsket at udtale sig om sagen, men det er kommet til minbaad.dks vidende, at der tales om et nyt forlig mellem Hellerup Sejlklub og DYK.

content-loader
content-loader
content-loader