Gå til hoved-indhold
De grove anklager mod Jørgen Ring, th., finder vi komplet grundløse, lyder det fra 13 ud af 18 Ynglinge-sejlere. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
De grove anklager mod Jørgen Ring, th., finder vi komplet grundløse, lyder det fra 13 ud af 18 Ynglinge-sejlere. Foto: Katrine Bertelsen

Ynglinge-sejlere: Grundløse anklager mod Jørgen Ring og Sailing Denmark

13 ud af 18 Ynglinge-sejlere frikender fuldstændig Jørgen Ring og Sailing Denmark for anklager fra Hellerup Sejlklub og Lucas Lier og hans mor angående VM i Yngling i januar.

Af Troels Lykke |

Kommentar fra 13 af de 18 deltagere i VM - kommentar fra Mads Larsen, far til Ynglinge-sejler Angus Thomas Larsen:

Jeg er blevet valgt som talsmand for 13 af de deltagende 18 sejlere, idet jeg er far til en af de deltagende sejlere Angus Larsen, samtidig med at jeg deltog på turen til Sydney som ”supporter for det danske hold ”. 

Som talsmand for disse 13 sejlere vil jeg gerne videregive vores oplevelse af turen samt forberedelserne op til denne:

Inden turen i oktober/november blev der holdt et par informationsmøder, hvor Mikkel Winston og Jørgen Ring informerede omkring økonomi, vilkår samt de praktiske planer.

På disse møder blev vi informeret omkring de på daværende tidspunkt indgåede sponsoraftaler mellem SD og sponsorerne, samt de sponsorater som man prøvede at få ind inden turen, men det blev gjort klart hvad turens ca. pris ville blive samt sponsorernes ”betaling”, men at denne kunne forbedres, hvis SD fik flere sponsorer ind hvilket senere blev en realitet. 

Det fremgik også ganske tydeligt, at den første betaling for flybilletter var bindende/ikke refunderbar, samt at hver enkelt deltager skulle sørge for forsikringsdækning for turen. 

Der var intet krav om at flyve med Finnair, men den åbenlyse rabat for ” Christmas Flights to Sydney” gjorde jo at alle valgte dette. 

Der blev også gjort opmærksom på at sejlerne kunne blive bedt om at stille op til arrangementer, sejle med streamere eller lignende på turen, hvilket jo virker meget åbenlyst, når man modtager sponsorstøtte af den størrelse. 

Disse sponsorarrangementer blev praktisk styret af Sandeep Sander som repræsentant før, under og efter turen for SD. 

Aldrig blevet til noget uden Sailing Denmark

I øvrigt er det meget væsentligt at påpege, at turen for manges vedkommende (incl. min egen familie) aldrig var blevet til noget, uden den væsentlige støtte fra SDs sponsorer. 

Sandeeps Sanders pratisk arbejde som repræsentant for SD på turen, gjorde jo i høj grad at sejlerne kunne koncentrere sig om deres VM sejlads.

Efter hjemkomsten har vi modtaget en slutafregning, idet der selvfølgelig har været visse fællesudgifter, som først er gjort op efter, men totalbeløbet for turen har ligget fuldstændig på linje med det budgetterede.

Komplet grundløse anklager mod Jørgen Ring

De grove anklager mod Jørgen Ring finder vi komplet grundløse. Vi har intet hørt om den hændelse på turen, og nogle af de implicerede som jeg repræsenterer har været til stede i omtalte situation, og de deler absolut ikke klagers beskrivelse af Jørgen Rings opførsel. 

Vi ønsker tværtimod at støtte op om JR for hans store indsats før, under og efter dette arrangement. 

Jørgen Ring er og vil altid være en stor repræsentant for sejlsporten og Yngling-klassen, samt en stor læremester for unge sejlere gennem 35 år. Vi håber som forældre og sejlere dette fortsætter mange år fremover.

Den del af ovenstående der vedrører opholdet i Australien har været forelagt træner Finn Beton, som er enig i forløbet som beskrevet. Finn Beton har afgivet separat erklæring som træner under VM i Sydney og står gerne til rådighed for DSs Ordensudvalg og/eller DIFs Appeludvalg.

Slutteligt vil vi gerne takke alle frivillige, DYK, SD, samt alle deltagere for en fantastisk tur til Sydney, samt ikke mindst de Australske arrangører for et fantastisk arrangement og en gæstfrihed ”second to none”.

Hvis der er ønske om fremmøde eller behov for yderligere oplysninger, så står jeg gerne til disposition.

Med venlig hilsen

Mads Larsen
Emilievej 16
2920 Charlottenlund

email: mads.larsen6@gmail.com

Sejlere som jeg repræsenterer:

 Angus Thomas Larsen v/ Mads Larsen
 Jørgen Krogh
 Frederik Løppentin
 Mikkel Winston
 Mille Brandt Jensen
 Sarah Sander v/ Gitte Sander
 Stine Carlslund Nielsen
 August Delacour
 William Thalund v/Othilia Thalund
 Tobias Nittegaard
 Jørgen Ring
 Louise Venøbo v/Erik Venøbo
 Søren Christensen 

content-loader
content-loader
content-loader