Gå til hoved-indhold
Lucas Lier ved roret i en Yngling. Arkivfoto: Peter Søgaard, KDYSejlklubber
Lucas Lier ved roret i en Yngling. Arkivfoto: Peter Søgaard, KDY

Lucas Lier-sagen forsætter: Forlig annulleret

Forliget er annulleret af Dansk Ynglinge Klub, DYK, efter at Lucas Lier har sendt en ny indberetning til DS. Klagen er rettet mod personer i DYKs bestyrelse og Sandeep Sander for usportslig optræden.

Af katrine bertelsen |

Hen over sommeren har mange fulgt forløbet af Hellerup Sejlklub, Lucas og moderen Meta Liers indberetning til Dansk Sejlunion, over forskellige personer og episoder i forbindelse med VM for Yngling i Australien.

Nu fortsætter konflikten, erfarer minbaad.dk.

Med forskellige mediatorers mellemkomst lykkedes det ellers at få et forlig igennem, mellem Hellerup Sejlklub/Lukas Lier og DYKs bestyrelse. Sagen mod Sailing Danmark/Sandeep Sander blev derimod fastholdt.

Sagen afvist

Sagen mod Sailing Danmark/Sandeep Sander blev afvist af Dansk Sejlunion, da Sailing Danmark ikke er underlagt Sejlunionen. Hellerup Sejlklub og Lucas Lier bad derefter DIF om at afgøre sagen. Forleden sendte DIF sagen retur til Dansk Sejlunion.

Ny klage fra Lucas og Meta Lier

Det har afstedkommet en ny indberetning fra Meta og Lucas Lier til Dansk Sejlunions Ordensudvalg.

Denne gang som en personlig klage over Frederik Løppenthin og Mikkel Winston fra DYKs bestyrelse, og Sandeep Sander for usportslig optræden.

Dansk Ynglinge Klub har i den anledning udsendt denne pressemeddelelse:

Pressemeddelelse 7. november fra Dansk Ynglinge Klub (DYK)

Bestyrelsen i DYK er både rystede og skuffede over meddelelsen om, at Lucas Lier og Meta Lier påny har indgivet en klage til Dansk Sejlunions Ordensudvalg over DYK, denne gang udenom Hellerup Sejlklub.

Vi må konstatere, at med den nye klage bortfalder hele grundlaget for forliget af d. 2. juli 2012 mellem Hellerup Sejlklub/Lukas Lier og DYK.

Vi er forundrede over, at Hellerup Sejlklub og forhandler Christian Lerche igennem nogen tid, har været klar over, at det ikke var Lucas Liers mening, at opfylde deres del af aftalen. Om det er Hellerup Sejlklub der ikke har sikret sig mandat fra Lukas Lier Hansen, eller om det er Lukas Lier Hansen der er løbet fra aftalen, må være Hellerup Sejlklubs ansvar.

I DYK har vi nu valgt, for at undgå yderligere rygter og mytedannelser, snarest at lægge samtlige af sagens akter og bilag ud på DYKs hjemmeside.

DYK vil søge bistand for at få løst sagen igennem Dansk Sejlunion.

På vegne af DYKs bestyrelse, Erik Venøbo, Taarbæk d. 6. november 2012

En lang og svær historie

Minbaad.dk vil prøve at komme igennem de mange aspekter af sagen. Vi har – fordi det er en lang og svær historie – valgt at dele historien op i mindre bidder, som du kan læse i den kommende tid.

Syndebukke og nyttige idioter

Efter at have gennemgået de mange bilag som minbaad.dk har fået indsigt i, tegner der sig et billede af fordrejede sandheder, direkte løgne og amatøragtig håndtering af sagen.

Historien har syndebukke, nyttige idioter og ikke mindst ofre, der måske ikke engang nu er helt klar over, at de er blevet brugt i et spil, der på overfladen kan se enkelt ud, men bestemt ikke er det.

Tilbage står – sort på hvidt – at alle parter i sagen har begået fejl, nogle grovere end andre.

content-loader
content-loader
content-loader