Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Registrer din båd i Tyskland og sejl med dansk flag i Danmark, siger en dansker, der er kunde hos Club Maritime 09.

Venstremand: Sejlerne vil valfarte til Tyskland og tegne forsikringer

- Når lovligheden i det her kommer frem vil sejlerne valfarte til Tyskland og forsikre bådene, siger Thomas Danielsen (V) til minbaad.dk. Topdanmark får nu opsigelser dagligt. Natorp forstår tendens.

Af Troels Lykke |

Skatteminister Holger K. Nielsen risikerer nu, via afgiftsforhøjelsen, at kaste danske sejlere i armene på tyske forsikringsselskaber, hvis det er fuldt lovligt at kaskoforsikre for os danskere, via Club Maritime 09 i Flensborg.

Det vurderer folketingspolitikeren Thomas Danielsen overfor minbaad.dk i dag, efter han har læst artiklen om at det nu er lovligt at tegne forsikringer i Tyskland.

- Når lovligheden i det her kommer frem i lystsejlerkredse og usikkerheden forsvinder, så vil danske sejlere valfarte til Tyskland og forsikre deres både. Jeg har allerede fortalt til ministeren (Holger K. Nielsen, red.), at han risikerer at sejlerne vil forsikre sig i udlandet, men det har han ikke forstået, siger Thomas Danielsen til minbaad.dk.

Han vurderer, at med en ny afgiftsforhøjelse, så vil der ikke være mange danske sejlere, der forsikrer sig i Danmark.

- Kunderne vil forvinde ud af landet med en 34 procents stigning, det er klart at sejlerne også ser om sig i tilbudsaviser efter bedre tilbud. Det her vil sprede sig som en steppebrand, fordi afgiften her så urimelig, forklarer Thomas Danielsen.

Topdanmark mister dagligt kunder

Sven Holmbo, chef for bådforsikringer i Topdanmark, bekræfter allerede tendensen.

- Vi har allerede modtaget opsigelser, vi får det faktisk dagligt. Det er jo som med grænsehandlen, hvor man mister provenue fordi sejlerne flytter deres forsikringer til udlandet, men også fordi flere af de ældre bådejere dropper deres kaskoforsikringer og nøjes med en ansvar, siger en rystet Sven Holmbo i dag.

Topdanmark har også indstillet en nyansættelse i firmaet efter at regeringen vil hæve afgiften på kaskoforsikringer fra 1 til 1,34 procent.

Natorp: Det underminerer sejlerne

Formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp, finder det beklageligt, hvis danskerne valfarter til udenlandske forsikringsselskaber.

- Men jeg kan ikke bebrejde sejlerne for det, men hvis det er fuldt lovligt så forstår jeg dem godt, men forsikringsselskaber som Pantaenuis og Codan støtter fx danske stævner, så pengene på den måde kommer tilbage til forsikringsbrugerne, siger Natorp.

Han fortæller videre at regeringen ikke har forstået alvoren i deres lovforslag.

- Det her viser bare at regeringen ikke har styr på deres arbejde, lad os nu komme i dialog og få lavet et helt stykke arbejde, siger Hans Natorp.

Thomas Danielsen fra Venstre er imod den nye afgift.

content-loader
content-loader
content-loader