Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Dylov og mandskab fra Svanemøllehavnen kom igen til tops.

Matcher 31 var første båd i mål i Mumm Stelton Cup

Det var skønt at være første båd i mål, efterfulgt af en helt ny superbåd fra Sverige - en TP 52 med 12 mand om bord, skriver Matcher 31-sejler, Anders Dylov, der her giver en vinderberetning.

Af Troels Lykke |

TP 52eren, der gik i en senere start, kom i mål blot tre minutter efter os – imponerende!

Det hele startede dog 3 timer og 34 min. tidligere, hvor vi kom af sted i anden række ved luv mærke.

Vi havde god krydsfart og de to Matcher 31’er stak af fra hele vores start og rundende topmærket alene i front af feltet. Michael i den røde Matcher 31, var lidt foran os.

Lille spiler op

Vi satte den lille spiler, da der var hård skæring, men hurtig drejede vinden og den røde Matcher 31 løb fra med sin store spiler på det 4 sømil lange spilerben.

Vi talte om at skifte fra genua til fok, men blev på genuaen – det var en fejl, for da vi kom op på kryds blæste det konstant mellem 11 og 13 m/s og det var klart for meget til den sejlføring.

Vi valgte at holde på og holde fart i båden frem for højde. Michael i den røde Matcher 31 skiftede ned til fok, det tog dem over 10 minutter, og så var vi over alle bjerge.
 
Vi fandt både bovende modstrøm og gode vindspring og ved næste topmærke var vi langt foran alle i vores start, kun 6 både fra starten før os havde vi ikke overhalet endnu.

Over 12 knob forbi en H-båd

Op med spileren og af sted med – 12½ knob, forbi Ole i H-båden Viola, samtidig med at Carsten og Jesper skiftede til fok, de to blev våde derude på fordækket!
 
Vinden var tiltaget til 12-15m/s på det sidste lange kryds tilbage til Vedbæk. Vi gik godt, 6,8 knob på krydset og var første båd ind i chikanebanen, da et par 806’er fejlnavigerede.

Nu skulle vi både finde og vise vej. Kaare kom virkelig på arbejde, men han var sikker i sin navigation og vi lagde igen mere afstand til de andre.

Så mærke - fem bådlængder før

Mange havde problemer med at finde de små mærker, hvor vi blot er fem bådlængder før runding så dem!
 
Fakta er, at vi havde en skøn dag på Øresund, med super god bådhåndtering og fejlfri navigation, det gav det skønne resultat, hvor vi samtidig blev to’er overalt på lille bane og altså løbsvinder, skriver Matcher 31-skipper Anders Dylov. 

Resultater

Små mærker i Mumm Stelton Cup. Dylov skriver: Kan du få øje på mærke nr. 3 i den hvide ramme? Det kunne vi heldigvis.

content-loader
content-loader
content-loader