Gå til hoved-indhold
Anders Dylov og resten af hans besætning mangler nu Rundt om Forterne på lørdag. Foto: Anders DylovKapsejlads
Anders Dylov og resten af hans besætning mangler nu Rundt om Forterne på lørdag. Foto: Anders Dylov

Øresundsugen: Se logbog fra Matcher 31

Vi prøvede alt for at komme op. Endelig, på sidste opkryds lykkedes det, da vi begyndte at sejle lavt og med slæk på alle fald og sejl. Læs udpluk af Anders Dylovs logbøger herunder.

Af Anders Dylov |

Anders Dylovs har nu sejlet de tre første stævner i sin Matcher 31. Det har været en succes med mange både på vandet og gode sociale arrangementer.

Mandag var det i LLB - Langelinie Bådelaug, hvor 20 både gik til start og over 60 til middag.

Tirsdag var i Lynetten Sejlklub, hvor vejret var bedre, men tilmelding mindre, og middagen lige så god.

Onsdag var vi i Svanemøllekredsen, hvor over 60 både gennemførte, og hvor sejlermiddagen i Frem var biksemad.

Her er udpluk af hans logbøger. 

Anders Dylovs Matcher 31, D-6 fører 2-1 i den interne Matcher 31-stilling. Der resterer Forterne Rundt på lørdag.

Mandag i Langeline Bådelaug - perfekt sejlads

Starten var en spiler-start. Man må dog ikke sætte spiler, før man har passeret startlinjen, det er en udmærket lokal LLB-regel. 

Michael var mødt op med sin røde Matcher 31 - han overholdt ikke spilerreglen!

Vi kom fornuftigt af sted i den svage vind, som dog forsvandt. Bagfra kom der derfor en genakker-båd på 40 fod, Andersine. 

Da den var forbi, skar vi hårdt op og kom forbi den igen. Så lå vi parallelt med den røde Matcher. 

Vi havde heldigvis en halv bådlængdes forspring og kunne sejle op og luffe Michael. Så var vi forreste båd og først rundt om mærket. 

Derfra et langt kryds til mærke nr. 6, hvor to store X-både slap forbi, men så var det igen spiler-sejlads mod mål. 

De to X-er havde ikke forberedt det ordentligt, så vi listede lige så stille forbi dem. Først en X-442 og til sidst den kæmpestore X-482. Den er 48 fod og bærer flere hundrede kvadratmeter sejl over den 10 tons tunge båd. 

Vi lavede ingen fejl, alt sad perfekt til rette tid og med rette omhu. Resultatet var første båd i mål og overalt vinder på præmietid – skønt.

Det var en meget flot aften med sol og skyer. Ind i havn, pakke sammen og så over i LLB til en dejlig sejlermiddag med pizza og efterfølgende hjemmelavet cupcakes med kaffe og hyggesnak til kl. 23.

Tirsdag i Lynetten - fem min. ned til andenplads

Lynetten sejlklub har altid været eksperter i proces og dermed perfekte op-ned baner. Denne aften var ingen undtagelse.

Dommerskib med præcis flagning, skiltning og et ordentlig oppusteligt læ mærke på en startlinje, der lå perfekt. 

En bane, hvor vi skulle sejle tre gange rundt. Vi formodede, det vill tage en time - det holdt også. 

Pris på 40 kr. i tilmelding, der blot kunne smides over til dommerbåden, hvor jeg ikke tror, MobilePay nogensinde vil blive aktuelt.

Vi tog en start ved læ mærke for at komme hurtigst muligt ud i medstrømmen. Det virkede, og vi var første båd ved topmærket, såvel den store Luffe 40 med Bjarne Riss samt Michael i den røde Matcher 31 var agter. 

Vores bådfart er i top, og slaget til topmærket lå perfekt. Rundt og spiler op øjeblikkeligt og så over på bagbordhalse ind i strømlæ. Det virkede også. 

Samme koncept de efterfølgende to omgange, og så var sejren hjemme. Ganske overbevisende med over fem minutter til den anden Matcher, som blev 2’er.

Michael har lige støvet sin Matcher 31 af og søsat efter små to år på land. Han vil sælge den, og det endda alt for billigt – 170.000 kr.! Det er 100.000 kr. under pris

Vi havde en fejlfri sejlads og boathandling. Efterfølgende en super fin middag i sejlklubben Sundt sammen med mandskabet fra den billige røde Matcher 31.

Onsdag i Svanemøllekredsen - dårlig timet start

Vi var ude i god tid og opdagede med det samme, at banen var piv-skæv. 

Der var stor fordel ved læ mærke, og vi gik efter en bagbord start. Det lykkedes ikke. Vi blev fanget i at mangle 5 sekunder. Uheldigvis bakkede genuaen, og vi tabte helt styrefart i den grove sø. 

Problemet kom for alvor, da vi ufrivilligt gled over på bagbord halse, og alle andre kom på styrbord. 

Jeg måtte råbe; ”vi har ingen styrefart”, hvilket betyder, at de andre både må vige. Det gjorde de fint og professionelt. Super heldigt at der ikke var nogen kollision. 

Vi dykkede alt, da vi igen fik styr på båden. Den røde Matcher 31 med Michael var stukket af og lå helt i top og kom rundt som tredje båd om topmærket. 

Vi prøvede alt for at komme op. Endelig, på sidste opkryds lykkedes det, da vi begyndte at sejle lavt og med slæk på alle fald og sejle. 

Lige før topmærket kom vi forbi den røde Matcher 31. Nu lå vi godt helt oppe i toppen, hvor vi plejer at være. 

På spiler-siden pressede Michael os hårdt. Den der ligger bagerst, når man sejler med spiler, har teten. Den brugte de på det sidste stykke til mål og rullede os!

En spændende sejlads, måske mere spændende end nødvendig, og største fejl var min som rorsmanden, der ikke fik timet starten ordentlig. 

Derfor var det en fin og skøn førsteplads, som vi vandt på point, mens den røde Matcher 31 kom i mål fem sekunder før os. De sejlede bedst i aften.

Læs resultatliste her.  

Se flere billeder herunder: 

content-loader
content-loader
content-loader