Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ker 11.3 med Weiskvist-holdet kom først. Fotos: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads

Første kølbåd i Classic Fyn Rundt blev Visione 3.1

Det var al slags vejr under Classic Fyn Rundt, men ingen rekorder. Carbon3 sejlede på over 15 timer, mens første kølbåd, en Ker 11.3, Visione 3.1 kom Fyn rundt på 21 timer og 21 minutter. Ibsen udgik.

Af Troels Lykke |

- Se det var en rigtig Fyn Rundt. Classic Fyn Rundt 2012 var en rigtig oplevelse for alle der var med. Der var alt - vindstille, mod- og medstrøm, meget kryds og slædeture med spiler, fortæller stævneleder Morten Grove fra Kerteminde Sejlklub.

Efter starten gik turen med Fyn om bagbord. Nord for Fyn løb feltet ind i vindstille og de første ofre kom, da der var enkelte grundstødninger, når man forsøgte finde id-vande inde under land. 

Brødrene Ibsen ville sejle i strømlæ i Lillebælt, men det blev dyrt. Foto: René Andersen. Se flere fotos fra sejladsen på minbaad.dks galleri.

Dansk Sejlunions generalsekretær gik på grund og udgik

Fx generalsekretær i DS, Dan Ibsen og broderen Allan Ibsen i en X-362, der stod længe på grund i Lillebælt, afslørede et billede, som minbaad.dk modtog af René Andersen. 

I resultatlisten kan man se at brødrene Ibsen udgik efter grundstødningen, noget de efterhånden er kendte for at præstere.

Tordenvejr med hagl

Her oppe mødte man også tordenvejr med hagl. Ned gennem Lillebælt var der stærk strøm og kryds, og omkring Lyø kom der slæk på skøderne og fart i båden. 

Mange kom igennem Svendborg Sund og efter Thurø Rev var der slædetur med op til 12 knob forbi Storebælt broen og i mål.

Første båd i mål var ”Carbon3” med Jonas Pedersen og besætning. Og tidlig lørdag morgen kom første kølbåd, som var den lokale ”Visione 3.1” med Per Weiskvist i en Ker 11.3. Det viser resultatlisten

Sidste båd var en L 23

Herefter kom bådene i en lind strøm og det er en af de hurtigste Fyn Rundt sejladser, idet sidste båd i mål, L23 ”Wilma” Kerteminde, kom i mål kl. 21.44.17 lørdag aften, hvorefter sejladsen kunne skydes af.

Sejlerne siger at det var en rigtig sjov sejlads, og mange siger allerede nu at de kommer igen til næste år.

Flot ORC felt

Classic Fyn Rundt kan også bryste sig af det flotteste ORC felt der er set i Danmark i nyere tid. 6 tyske både efter ORCi og 2 efter ORCc stillede op.

- Tak for i år og vi har allerede hyret ”Irish Coffee” til at spille for os torsdag aften den 6. juni til næste år. Classic Fyn Rundt holdes 7-8-9 juni 2013
Vi ses, skriv er stævneleder Morten Grove fra Team Classic Fyn Rundt.

Stævneleder Morten Grove var glad for at der i år var mere vind til sejladsen. Foto: Troels Lykke

 

content-loader
content-loader
content-loader