Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Visione 3.1 i Lillebælt, holdet begik meget få fejl. Foto: Lars Bo/Ullmann Sails
Kapsejlads
Jan Hansen, tv. ved siden af Kim Haugaard.
Kapsejlads
Visione-holdet fra Kerteminde. Foto: Peter Boy
Kapsejlads

Ker 11.3 Visione vinder Palby Fyn Cup på DH

Jan Hansen fra Quantum Sails var co-skipper hos Kim Haugaard og et tændt Kerteminde-hold. Vi taler med Jan Hansen fra Visione, der slog en Xp 50 med 6 minutter rundt om Fyn. Carbon3 vinder på Texel.

Af Troels Lykke |

Kerteminde-båden Visione, en Ker 11.3 vandt Classic Fyn Rundt efter DH sidste år. 

Nu gentager båden kunststykket igen i Palby Fyn Cup med skipper Kim Haugaard, der tog over efter bådejeren Per Weiskvist, der var arbejdsramt.

Dog var det marginalt, da modstanderen med Dan Pedersen ved rattet på en Xp 50, kun var cirka seks minutter efter på korrigeret DH-tid. Fire minutter efter kom en Luffe 45 med Rainer Wollf.

A1-spiler var god lige efter start

Om bord på vinderbåden var sejlmager Jan Hansen fra Quantum, som leverede en ny let fok og en let asymmetrisk spiler, en såkaldt A1-VMG-spiler.

- Den fik vi glæde af lige efter starten, for først 30 sømil efter kom Swan 45eren Tarok og sejlede fra os, siger Jan Hansen, der var co-skipper og reserverorsmand på den 38 fods lette Visione, der kom i mål lørdag formiddag i Bogense efter 22 timer og 13 minutter sejlads.

Og hvorfor vinder I så, Jan?

- Båden er sat godt op, vi har gode sejl og besætningen VIL vinde. Der var ingen brok over at vi skulle skifte spiler tre gange på en time. Det var en stor holdindsats og vi lavede ingen fejl. Vi havde også et godt første slag over mod Jyllands-siden efter starten, og vi kunne gemme os i strømlæ ved Fredericias nordlige side og vi kunne i modstrømmen sejle over mod Strib fyr, da der kom vind. Og i Svendborg lå vi kun stille i kort tid og vi havde gode slag i Langelandsbæltet, siger Jan Hansen, der har sejlet kapsejlads rundt om Fyn cirka 50 gange.

Se sejladsen re-live

Helt fremme i top 10 efter DH var bl.a. også Swan 45 Tarok med Erik Berth,  Xp 38 Veolia med Torsten Bastiansen, Big Challenge med Christian Petersen, Elan 410 Joki med Kim Jensen, Xp44 Xpresso med Hans Viggaard, Xp 44 Tarok med Sten Toftebjerg, Albin Express Explorer med Søren Juel, Albin Express i AV-Center med Svend Bæk og Scankap 99 Frk Fast med Jens Fast.

Hos flerskrogsbådene, efter Texel-handicap-reglen, vandt Carbon3 med Eric Quorning som skipper. På andenpladsen, 12 minutter efter kom Extreme 40 SAP-holdet med Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner.

Classic Fyn Rundt på fredag

Jan Hansen sejler nu med i Classic Fyn Rundt fra Kerteminde på fredag i X-40 X²box, med skipper Henrik Jørgensen i two handeded feltet.

Lige nu er der 109 tilmeldte. Minbaad.dk sejler også med i en Drabant 24....dog ikke i two-handed feltet.

Se minbaad.dk fotos fra sejladsen

Xp 50 fra Norge med rorsmand Dan Petersen blev nummer to overalt efter DH.

Se løbsresultaterne fra Palby Fyn Cup her

content-loader
content-loader
content-loader