Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Her ses de danske sejlere i den nye cirkus-stil.

Cirkus ved 49er-EM: Nørregaard står oven på Thomsen - nu fotodokumentation

Allan Nørregaard og Anders Thomsen er på 2. plads ved EM. Duoen får folk til at løfte øjenbrynene på Gardasøen, da Nørregaard står i trapez oven på Thomsen i frisk vind. Se også lynnedslag. Nyt foto.

Af Troels Lykke |

Den nylige OL-bronzevinder Allan Nørregaard har reservegast Anders Thomsen med ved EM og de ligger på en andenplads efter placeringerne 4-7-4.

De tager opmærksomheden ved mesterskabet lige nu, da de sejler meget anderledes og det har endda ført til at de blev kaldt i juryrummet, men det viste sig at deres teknik er lovlig, når Nørregaard står oven på gasten Thomsen, der styrer.

Nørregaard siger til den officielle 49er EM-side:

- Vi havde virkelig en god, sjov dag. Vi havde en ny teknik, som vi har øvet før og i dag brugte vi den. Vi står på skuldrene af hinanden, så vi får vægten langt ud og det ser ud til at virke her på Lake Garda i de stabile vejrforhold. Fra 15-20 knob virker det ret godt, lyder det fra danskeren, som vi har forsøgt at få en kommentar fra her til morgen.

Gasten Anders Thomsen, siger om den specielle teknik, som passer ind i et cirkus, hvor man også står ovenpå hinanden:

- Om eftermiddagen, hvor vi havde 15-16 knob op pust op til 25 med tordenskyer gik det fint, i en sejlads førte vi med 500 meter, men så forsvandt vinden og vi blev syv i mål, der var skiftende vind.

Se stilling ved EM på Gardasøen - mere video fra stævnet

content-loader
content-loader
content-loader