Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Nørregaard og Thomsen tog EM-sølv i år med Tower Trapezing på Gardasøen.

ISAF gør Tower Trapezing ulovlig

ISAF vurderede at Tower Trapezing kunne være skadeligt, forklarer vicepræsident i 49er-klassen, Peter Krüger Andersen. OL-bronzevinder Allan Nørregaard: Det er mere skadeligt at hænge.

Af Troels Lykke |

Ved ISAFs årsmøde i Dublin blev Tower Trapezing taget op og lukket ned.

Vicepræsident i 49er-klassen Peter Krüger Andersen, tidligere topsejler i klassen, forklarer til sejlsport.dk:
 
- ISAF har brugt mange år på at forbyde teknikker og udstyr, som hængeveste, som har skadet sejlernes helbred. ISAF vurderede at Tower Trapezing også kan være skadeligt, så rent politisk har man ikke kunne tillade det - det ville have været et tilbageskridt. Et andet aspekt er at unge sejlere kopierer teknikken i klasser, hvor skaderne på sejlerne kan være endnu større. Så der var ikke så meget debat om det det skulle gøres ulovligt eller ej.

Nørregaard er imod beslutning

Allan Nørregaard står noget uforstående over for ISAF's beslutning. OL-bronzevinderen mener at teknikken kunne forbydes i ungdomsklasser, men i den olympiske 49er havde han gerne set muligheden for at se tiden an.
 
- Hvis Tower Trapezing er gjort ulovligt for sikkerhedens skyld, hvor går grænsen så? Det var også nyt og farligt, da man startede med at stå i trapez. Hvis det derimod er gjort ulovligt af frygt for skader hos sejlerne, så mener jeg klart det er mere skadeligt at hænge i hængestropper, siger Allan Nørregaard til sejlsport.dk.

content-loader
content-loader
content-loader