Gå til hoved-indhold
De to succes-sejlere trækker lige vejret før de satser igen. Foto: Troels LykkeKapsejlads
De to succes-sejlere trækker lige vejret før de satser igen. Foto: Troels Lykke

OL-bronzevinder med ny gast til 49er-EM

For 8 dage siden vandt Allan Nørregaard og Peter Lang let DM, hvor kvinder også deltog, men nu skilles de foreløbig til EM, hvor Allan sejler med Anders Thomsen. Interview med Nørregaard og Jacobsen.

Af Troels Lykke |

Allan Nørregaard og Peter Lang vandt deres 3. DM-titel i træk i 49eren. Det skete under Aarhus Sailing Week, men denne gang så det ud til at de stjal slik fra små børn, i hvert fald var deres serie suveræn, afslører resultatlisten.

- Der var ikke de gamle konkurrenter Warrer og Hansen og Krüger og Thorsell, så det gik lidt lettere, men til gengæld var der kvinder med og i det lette vejr sejlede de hurtigt, de havde ikke nået at få deres mindre mast og sejl på, så vi havde et virkeligt stort felt, det var et fint stævne, men der var lidt meget ventetid når der skulle startes, fordi der var mange klasser med, siger Allan Nørregaard til minbaad.dk.

Ny gast til EM

I denne uge skal han sejle EM på Gardasøen med det unge gaste-håb, Anders Thomsen fra Hellerup Sejlklub.

- Det var også meningen at Peter Lang skulle have gastet på en båd, men han holder lige en pause, i det hele taget tager vi den lige med ro, et års tid endnu, før vi ser hvad der skal ske med en fortsat satsning, siger Allan Nørregaard.

49ere der lige nu satses på er Gormsen og Thomsen, brødrene Lübeck og Bay og Thorsell, fortæller sportschef Thomas Jacobsen. Derudover håber sportschefen selvfølgelig på, at OL-bronzevinderne Nørregaard og Lang fortsætter til 2016.

Var det ikke noget med at sejle mix-katamaran til OL næste gang i Nacra 17?

- Jeg har jo sejlet lidt på Carbon3 fornylig, men jeg har da overvejet at sejle mix, men det er beslvært at sejle med en pige pludselig. Jeg må sige at 49eren ligger mest til højrebenet, men jeg vil da overveje Nacra 17, siger Allan Nørregaard, der var på vej ud at kite-surfe.

Sportschef: Mix kan være besværligt

Sportschef Thomas Jacobsen bekræfter overfor minbaad.dk, at det kan være svært at danne Nacra 17-mixbesætninger.

- Pludselig skal man forklare sin kæreste at man bor sammen med en kvinde i en kassevogn, der kan jalousi godt være et problem, så man laver ikke bare lige 5-6 mixbesætniger, siger Thomas Jacobsen.

content-loader
content-loader
content-loader