Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Allan Nørregaard står ovenpå Anders Thomsen. Den øverste person styrer balancen med fokkeskødet, bl.a.

Trapez-akrobatik tillades frem til næste 49er-VM

49er FX-sejlerne Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen fik i denne uge undervisning i tårn-trapez af selveste Allan Nørregaard, men det bliver forbudt, mener træner Peter Hansen.

Af Troels Lykke |

Det har vagt opsigt i hele sejlerverden, da den 33-årige OL-bronzevinder, Allan Nørregaard med reservegast, Anders Thomsen, stod i tårn-trapez ved EM i 49er på Gardasøen i forrige weekend.

Peter Hansen, træner for 49erne, fortalte i går på havnen i Aarhus, at det er et spørgsmål om tid før det forbydes.

- Men indtil det bliver ulovligt vil det kopieres og det forsøgte man allerede ved EM, men det undrer mig mig meget hvis det ikke forbydes. Det var belgierne der lagde protest mod danskernes tårn-trapez-stil, men den blev afvist, siger Peter Hansen til minbaad.dk.

Nørregaard underviser kvinderne

Ida Marie Baad Nielsen, der fik undervisning i den akrobatiske sejlads på 49er FX, fortæller at man ikke vil røre ved tårn-trapez-måden før end det næste VM er sejlet.

- Det skriver de på den internationale 49er-side, siger Ida Marie, der stod ovenpå sin gast Marie Thusgaard Olsen i denne uge på Aarhusbugten.

- Det er lidt svært og vi lavede mange fejl, men så kom Allan Nørregaard om bord og hjalp os, forklarer Danmarks måske bedste kvindelige skiff-rorsmand i Danmark, der har stor erfaring fra 29eren.

20 meters fordel til layline

Peter Hansen fortæller, at det er en stor fordel at stå i tårn-trapez.

- Det kom sig af at Allan og Anders var for lette til EM med meget stabil vind, derfor stod de i tårn-trapez og det gav typisk 20 meter på konkurrenterne ud til layline og når du først er forrest i feltet, så kan du jo lettere vinde, men det var vildt de også stod i tårn-trapez i finalen på den korte bane, siger træneren.

Allan Nørregaard var dog faldet under vingen under træning før EM, men slog sig ikke under sejladsen ved EM. Allan har dog øvet sig siden 2004, hvor gasten dengang hed Klaus Naur.

- Alle trænerbådene lå og fulgte Allan og Anders med videokamera, der var stor opmærksomhed, flot at sådan en gammel mand som Allan kan stå derude, siger Peter Hansen og griner.

Allan står ovenpå Anders ved præmieoverrækkelsen. - Alt lykkedes lige nu for Allan, han har modet og troen på sig selv, siger Peter Hansen.

Ida Marie Baad Nielsen har nu lært trapez-tricks af Allan Nørregaard.

content-loader
content-loader
content-loader