Gå til hoved-indhold
Danmark har haft flere verdensmestre i Zoom8 klassen. Foto: Yachtklubben.dkKapsejlads
Danmark har haft flere verdensmestre i Zoom8 klassen. Foto: Yachtklubben.dk

Zoom8 klassens stævner og NoNonsens lejr

Zoom8 jollen har efter 15 år i Danmark, placeret sig som den perfekte overgangsjollefra Optimist- til E-jollen, Laser, samt 29er og Int. 420.

Af Troels Lykke |

Der er en del klubber over hele Danmark der tilbyder træning og sejlads i Zoom8 jollen. Det fortæller den danske Zoom8-bestyrelse, der her fortæller om den succesrige klasse:

Stævner i 2012:
Aktiviteterne på kapsejladsområdet er mange, startende fra IceCup i Kaløvig d. 

1. weekend i Marts til de sidste NoNonsens boot camp i Oktober-November. Der er mulighed for at deltage i ca. 20 stævner i løbet af sæsonen. 

Der er masser af lokale stævner. Hvis  der er mod på de helt store oplevelser, er der mulighed for at deltage i Eurocupstævner samt EM og VM, her er der fri tilmelding, hvorimod det er nødvendig at kvalificere sig til NM og NM for hold via ranglistestævnerne. 

Kig på Zoom8 klassens hjemmeside www.zoom8.dk for nærmere information om hvilke stævner der afholdes. Første ranglistestævne 2012 afholdes på Furesøen d. 28/29 April, stævnet er arrangeret af YF.

Trænings lejre / Sejler camp.
Zoom8 klubben står bag en række lejre, disse afholdes over helesæsonen. Første NoNonsens boot camp er afholdt i weekenden 10/11 Marts i Kerteminde.

I konceptet, NoNonsens er det den enklete deltager, der beslutter hvad der skal ske på lejren, sejlerne deltager aktivt i de praktiske opgaver, såsom madlavning – oprydning mv. 

Dog er trænerne den styrende del.  Dette koncept gør at afviklingen af en NoNonsens boot camp involverer et minimum af resourcer fra forældre og værts sejlklubben.

NoNonsens boot camp har 2 hoved punkter

1. Kvalitets træning – med fokus på boathandling – kapsejlads,
2. Social samvær – vi arbejder på at alle føler sig velkomne, der er fokus på det sociale sammenhold som Zoom8 klassen er kendt for.

Vi mener det stærke sociale sammenhold i Zoom8 klassen er en af grundpillerne til at Zoom8 klassen´s succes, og medvirkende til at være er den største ”leverandør” af sejlere til de næste jolle-klasser. 

Med dette lever Zoom8 klassen fuldt op til Dansk sejl union’s slogan ``Sejlsport til tiden´´. Klassen har derudover været den mest vindende i Danmark gennem tiden.

Der arbejdes konstant på at udvikle nye tilbud til sejlerne. Nyeste skud på stammen er i samarbejde med det internationale Zoom8 forbund. 

Coach the Coaches

Temaet er ”Coach the Coaches”. Arrangementer afholdes i Rungsted d. 16-18 Marts. Coach the Coaches fokuserer op både på udvikling af sejlere og nuværende trænere samt tiltrække nye mulige kommende trænere. 

Pia Bay står for arrnagementet – Pia har en søn der tidligere har sejlet zoom8 klassen men nu er videre både som træner og sejler i andre klasser.

Coach the Coaches vil have deltagelse af trænere fra både Norge, Sverige, Østrig og Danmark, en del af træneren arbejder dagligt med Zoom8 sejlere på alle niveauer, det er dog ikke et krav der i forvejen trænes zomom8 el. andre sejlere.

For deltagelse i Coach the Coaches ret henvendelse til   
Ann-Marie Mohr
Kongelig Dansk Yachtklub
Mobil: 29649113
Mail: amm@kdy.dk 

content-loader
content-loader
content-loader