Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Herreluft i Dragør. Fotos. Jan H. Nielsen
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Knarr vinder Dragør 2star i blæst og strøm - fotos

2Star-sejlads udbredes stadig. Dragør Sejlklub og Scandinavian Yacht Center Dragør A/S havde i lørdags Dragør 2Star Saltholm. Knarr vandt i 15 m/sek. og fire knobs strøm

Af Troels Lykke |

Med 18 tilmeldte både var der fra start stor opbakning om kapsejladsen som bliver gentaget i 2013. De 22 sømil rundt om Saltholm er en overkommelig tur for både dem der vil kapsejle og dem som sejler tursejlads. 

I sejladsen må der kun være to personer om bord.

Starten på årets Dragør 2Star blev planmæssigt skudt i gang kl. 11. Der var frisk vind på omkring 15 m/sek. og en del mere i pustene fra nordvest, så det blev en hurtig tur rundt med Saltholm om styrbord. 

Flere deltagere havde også udfordringer med 4 knobs ”norden vande”, som vi siger i Dragør, og de stejle søer nord og syd for Øresundsbroen. En del deltagere valgte at blive inde grundet det hårde vejr.

Luffe 4004 hurtigst

Hurtigste båd, Esmaralda (Luffe 4004) brugte kun 3 timer og 32 minutter til at tilbage-lægge strækningen på 22 sømil og sidste båd var i mål 40 minutter senere.

Overaltvinder blev Henrik Thomsen i ErnaMargrethe (Knarr),der modtog en nyindstiftet vandrepokal, som hvert år vil blive uddelt til overaltvinderen af Dragør 2Star. 

Ny vandrepokal

Vandrepokalen er skænket af to nye æresmedlemmer af Dragør Sejlklub Rolf Ertner og Christian Aagaard.

- Vi glæder os til denne kommende traditionsrige sejlads, med sjove og udfordrerne ti-mer på vandet, samt flotte sponsorpræmier og en lille fest bagefter. Vi ses i Dragør i 2013. Husk cruisingbåde uden målerbrev også er velkomne, skriver Dragør Sejlklubs Kapsejladsudvalg.

Vindere
Løb 1. Per Vilmar i Esmaralda (Luffe 4004)
Løb 2. Anders Vognsen i Dopff (S-30)
Løb 3. Henrik Thomsen i Erna Margrethe (Knarr)
Løb 4. Michael Nielsen i Martha (Nordisk Familiebåd)

content-loader
content-loader
content-loader