Gå til hoved-indhold
Kertemindebugten er perfekt at sejle i. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kertemindebugten er perfekt at sejle i. Foto: Troels Lykke

Videokamera på både i Big Boat i pinsen

Udvalgte både i Big Boat får video om bord og Skandinaviens største ungdomsstævne, SailExtreme er med ny stævneleder i Kerteminde.

Af Troels Lykke |


For sejlere og publikum med passion for hurtige og strømlinede sejlbåde er der masser at opleve i Kerteminde, når pinsen nærmer sig.

For her mødes godt 40 af Skandinaviens største kapsejlere og bedste besætninger for at dyste i den internationale sejlads Big Boat Challenge. I alt 400 sejlere har meldt deres ankomst.
 
- Byens Nordre Havnekaj omdannes til et ægte maritimt center med gode tilbud til både sejlere og publikum fra stævnets sponsore, fortæller stævneleder i Big Boat Challenge Ole Gorm Larsen.

Kertemindes Borgmester - Sonja Rasmussen - foretager den officielle åbning fredag aften kl 20:00. Lørdag eftermiddag sætter bandet Full Moon Fever gang i sejlerfesten på kajen, når kapsejlerne stævner mod havn. 

Selve kapsejladsen foregår på Kerteminde Bugt. Der afvikles 3 sejladser lørdag og 2 sejladser søndag. 

Video på de store både

Som noget helt nyt får publikum mulighed for at følge mandskabernes kamp på tætteste hold, når sejladserne vises live på kajens storskærm. 

Videokameraer vil blive monteret på udvalgte både og signalet streames her fra direkte til internettet og videre til storskærmen. Alt garneres med kold fadøl på kajen, grillpølser på kæmpegrill, musikalsk underholdning i solen. Dét er pinse i Kerteminde!

SailExtreme - mere end 500 joller
 
Men hvorfor stoppe ved ét kæmpe-stævne, når man kan lave to? Rundt om hjørnet fra Big Boat Challenge-stævnet, ligger Kertemindes Marina. 

Den vil danne ramme om SailExtreme - Skandinaviens største ungdomsstævne for optimistjoller, der også afholdes i pinsen. Det fortæller stævneleder Hans Jørgen Ellekilde, der nu afløser Flemming Kold og Jens Thurøe som stævneleder

Mere end 500 joller dyster på seks udlagte baner i den inderste del af Kerteminde Bugt.  

Indbyggertal øges med 50 procent

750 sejlere, 250 campingenheder, 150 officials, flere nationer, seks baner og op mod 2.000 forældre/søskende vil sætte sit markante og festlige præg på Kerteminde Bugt, Kerteminde Marina og Kerteminde by i pinsen. 

På marinaen vil der være en handelsgade med gode tilbud, lige fra personlige mobilcovers til moderigtigt sejler og fritidstøj
 
Med både senior og juniorsejlere på Kerteminde Bugt er der lagt op til en perfekt kombination af konkurrence, fest og aktivitet i den gamle købstad, hvis indbyggertal i de tre pinsedage forøges med 50%, da der vil være 3.500 mennesker på havnen i pinsen.

content-loader
content-loader
content-loader