Gå til hoved-indhold
Dan og Allan Ibsen i deres X-362 Sport vil gerne bevise at de kan sejle UDEN at gå på grund, hører vi fra sejlere. Foto: René HansenKapsejlads
Dan og Allan Ibsen i deres X-362 Sport vil gerne bevise at de kan sejle UDEN at gå på grund, hører vi fra sejlere. Foto: René Andersen

AFI Marine Two Star Race - ingen aflysning

Palby Fyn Cup har sat en ny trend med at aflyse stævner, når det stormer, men Two Star-sejladsen følger ikke efter i år, lyder det allerede nu. Dan Ibsen risikerer nye grundstødninger.

Af Troels Lykke |

2012 sætter under alle omstændigheder en ny praksis for distancesejladser: De kan udskydes og aflyses. Det viste en stærk, beslutsom stævneledelse i Bogense under dette års Palby Fyn Cup, skriver stævneleder for Two Star Race-sejladsen i Aarhus, Jens Erik Hansen.

Forud for weekendens AFI Marine Two Star Race fra Århus Sejlklub følger vi nøje fabrikationen på lavtryksfabrikken langt ude i Atlanten. Og derude holder de ikke pause i anstrengelserne, det ene lavtryk produceres efter det andet, serieproduktion ligner det unægtelig.

Således ser det ud til at vi har nogle stykker af den nylige lavtryksproduktion i nærheden af Århus Bugten i den kommende weekend, men der ser ikke ud til at blive så meget luft som for 3 uger siden i Bogense.

Lige nu er udsigten for weekenden en komfortabel halvvindssejlads lørdag, hvis det ikke lige var for det baneformat, som AFI Marine Two Star Race introducerede sidste år, hvor et par mærker ekstra giver mere noget bidevinds og krydssejlads frem for den lige vejs halvvindssejlads. 

Søndag tegner til at blive mere blæsende, her med sejlads ’ned ad banen’, og en afslutning med kryds ind mod Århus Lystbådehavn, hvor de 86 deltager forventes midt på eftermiddagen.

content-loader
content-loader
content-loader