Gå til hoved-indhold
Foruden pokalen til overalt vinderen, stod Elvstøm Sails klar med gavecheks til løbsvinderne. Foto: Sebastian BakKapsejlads
Foruden pokalen til overalt vinderen, stod Elvstøm Sails klar med gavecheks til løbsvinderne. Foto: Sebastian Bak

Elvstrøm Sails 2star: 10 udgået og 23 vindere

Jesper Skouenborg og Tage Jensen kom først rundt i deres Matcher 37 af i alt 33 deltagende både i sejladsen omkring Brandsø, Baagø og Årø – 37 sømil.

Af katrine bertelsen |

33 kølbåde havde valgt at deltage i dette års Elvstrøm Sails 2star cup som for 5. år i træk var arrangeret af Middelfart og Fredericia sejlklubber.

Traditionen tro startede dagen med et stort morgenbord i Middelfart Sejlklub inden
skippermødet, hvor stævneleder Peer Jensen kunne løfte sløret for omsejling retning samt de individuelle starttider på deltagerne, som blev startet efter respit. De 33 deltagende både var opdelt i 5 løb efter henholdsvis performance med/uden spiler, Cruising med/uden spiler samt et løb for dem uden målerbrev.

Bådene blev sendt afsted en efter en, fra startlinien ud for Middelfart marina ned mod Brandsø, på en bagbord bane. Bådene delte sig i to grupper, på vej væk fra Middelfart, hvor den ene gruppe søgte strømlæ under Jylland og den anden søgte læ på Fyn-siden inden man trodsede modstrømmen og søgte mod Brandsø.

Vejrguderne leverede deres 

Sejladsen fra Middelfart til syd for Årø bød på kryds, med en vind svingende mellem sø og sv. Hård spilerskæring på tværs af bæltet over til Assens, hvorefter man kunne falde af for igen at søge mod Middelfart. Dagen igennem havde vindstyrken svinget mellem 4 til 8 m/s.

Da bådene passere Baagø samlede feltet sig, og der skulle til at kæmpes om at holde placeringerne. Men så begyndte vejrguderne at blande sig. Lillebælt blev ramt af totalt vindstille, som delte feltet i tre - dem som med nød og næppe sejlede sig op til vinden, dem som skulle kæmpe for at komme derop og til sidst dem som bare blev hængende.
På den bekostning valgte 8 både at udgå, foruden de to som havde svært ved at holde nok vand under kølen...

Præmier til alle

Foruden pokalen til overalt vinderen, stod Elvstøm Sails klar med gavecheks til løbsvinderne samt lodtrækningspræmie blandt cruisingbådene, på en dag på vandet med Elvstrøm Sails trimekspert Søren Hansen.

Men her stoppede det ikke. - Elvstrøm Sails 2star cup har tradition for mange lodtrækningspræmier, til udlodning blandt alle gennemførte både. I år betød det, at alle der havde gennemført kunne sejle hjem med en præmie, det var bare et spørgsmål om hvilken lodtrækningspræmie man kunne bringe ombord efterfølgende.

Løbsvindere

Både uden målerbrev : Preben Seehagen, Beneteau Oceanis 343
Cruising uden spiler : Henrik Pedersen, Elan 37
Cruising med spiler : Jan Kjær Larsen, X-332
Performance uden spiler : Jesper Skouenborg, Matcher 37
Performance med spiler : John Middelbo, Ylva
Alle resultater kan ses på www.2starcup.dk

content-loader
content-loader
content-loader