Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Et nyt format blev testet under 49er EM, hvor finalen blev afgjort efter konceptet "The Winner takes it all". Og det gjorde franskmændene. Foto: Roberto Vuilleumier

Nørregaard efter EM-sølv: For meget test af format - nyt foto

- Fint at teste nye formater, der er mere publikumsvenlige - men denne gang er det gået lige en tand for vidt efter min smag, siger EM-sølvvinder i 49er, Allan Nørregaard, der fortæller om trapez i tårn.

Af Troels Lykke |

"Vi er super glade. Det er fantastisk at få en sølvmedalje med hjem fra EM. Men samtidig har vi også en følelse af, at vi burde have stået med guldmedaljen. Vi har været ret suveræne gennem stævnet og har ført så stort, at vi under normale omstændigheder ville have været sikre på at vinde guld allerede inden finalesejladsen," fortæller Allan Nørregaard fra Italien.

Gense 49er-finalerne

Et nyt format blev testet under 49er EM, hvor finalen blev afgjort efter konceptet "The Winner takes it all".  Der blev sejlet tre finalesejladser mellem de otte bedste efter fleetrace, derefter blev der sejlet blandt de fire sidste.

Og vinderen af finalen ville uanset tidligere resultater i stævnet vinde mesterskabet. Desværre betød det i sidste ende, at danskerne medalje ikke blev af guld.
 
"Det er helt fint at teste nye formater, der er mere publikumsvenlige - men denne gang er det gået lige en tand for vidt efter min smag. Det er trods alt et Europamesterskab, vi sejler om," konkluderede Allan Nørregaard efter den intense finaledag, med flere knockout runder. 

Det skriver Dansk Sejlunion til pressen.
 
I trapez som et tårn

Undervejs fik det nye EM-makkerpar både konkurrenterne og sejlsportsverdenen til at spærre øjnene op med en akrobatisk sejlstil - det såkaldte "Tower Trapezing".

En utraditionel stil, der ikke er set brugt før under mesterskaber, hvor rorsmanden overlader rorpinden til gasten og stiller sig op på gastens skuldrene for at komme længere ud. Dermed kan besætningensejle med mere pres på sejlene og opnå højere hastigheder.

Vi har arbejdet på det gennem flere år
 
"Det er noget, vi har arbejdet på gennem flere år," forklarer Allan Nørregaard og fortsætter:

"Det er en metode, der egner sig særlig godt til Gardasøen, hvor der ofte er stabil vind omkring 6-8 sekundmeter. Jeg vil nok ikke bruge det så mange andre steder. Der var flere andre besætninger, der lå og trænede det hernede, så man må sige, det har vakt opsigt."
 
Nørregaard/Thomsen valgte at benytte sig af teknikken på finaledagen, og viste at det virker i den friske og stabile vind på Gardasøen. Desværre kunne det nye våben ikke benyttes under den afgørende finale, hvorvinden var løjet.

Nørregaard vandt endnu en medalje i år
 
Med EM sølvmedaljen har dansk sejlsport tilføjet endnu en mesterskabsmedalje til listen vundet i de olympiske klasser.

Tidligere i år vandt Allan Nørregaard sammen med Peter Lang VM-bronze i 49eren. Jonas Høgh-Christensen vandt VM-bronze i Finnjolle og Michael Hestbæk og Claus Olesen VM-bronze i Starbåd.

Allan står oven på Anders under præmieoverrækkelsen, de er ikke til at stoppe.

Se video med trapez-tårn:
 

content-loader
content-loader
content-loader