Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

49erne Nørregaard og Thomsen i drømmeland

35 grader, 7-8 m/sek. og små sambanumser, der danser omkring. Vi er ved at danne os et indtryk af Rio de Janeiro som holder OL i 2016. Rapport fra EM-sølvvinderne i 49er.

 

Af Troels Lykke |

OL-bronzevinder Allan Nørregaard og ny gast Anders Thomsen, har sendt en rapport hjem fra Rio:

Selvom der stadig er lang tid til, og man endnu ikke rigtig kan se noget konkret i byen, så er den olympiske ånd ved at brede sig hos folk her i Rio.

Gæstfriheden til vores studieophold har været stor, og de brasilianske sejlere har indtil videre gjort en dyd ud af at vise Rio frem fra den bedste side.

Hele ideen bag vores tur herover, er at skabe kendskab og kontakter til det sted, hvor vi formentlig kommer til at bruge en hel del tid over de næste fire år.

Så er samarbejdet skudt i gang!
Efter at have gået og lurepasset lidt de sidste par måneder er det fedt endelig at være kommet i gang med det som det drejer sig om - nemlig sejladsen.

På trods af, at vi har rejst verden tyndt sammen i hver vores båd de sidste par år, er det stadig noget andet når man pludselig er i samme båd.

Selvom det ikke er de største konkurrenter vi har herovre, i de brasilianske sejlere vi træner med, er det stadig rigtig god træning.

Vi har med vilje valgt at tage et sted hen, hvor vi har tid og ro til at kunne ligge for os selv og få gennemarbejdet de forskellige manøvrer på vandet.

Det er vores første tur sammen i et officielt makkerskab, og det tager lidt tid lige at komme ind i samme rytme. Indtil videre går det rigtig fint og er meget fortrøstningsfulde for det videre forløb.

Karneval
Ikke det kedeligste tidspunkt at være i Rio på. En folkefest som vi slet ikke kender det fra Danmark. Det officielle optog med de forskellige sambaskoler er blot en lille del af karnevallet.

Hver dag den sidste uge har der været offentlige optog rundt omkring i byen, med deltagere i alle aldre. Med nationale helligdage på stribe og 500.000 turister har hele byen været vendt på hovedet.

De fleste lokale vælger at tage hele ugen fri, og det normale samfund går helt i stå. Fælles for alle deltagere er et fantastisk humør og glæde, spørger vi indtil hvad det egentlig er de fejre, er der ingen som rigtig kan svare på det - “celebration of life”, er vidst det beste svar vi har fået.

Alle morer sig, og som det brasilienske udtryk siger, “nu kommer den kedelige tid mellem karneval og jul”. Vi har dog været glade for at have en 49’er, så vi har kunnet søge tilflugt på vandet.

Følg os på: www.facebook.com/pages/Nørregaard-Thomsen/323919984375112

Allan & Anders

Er det mon sejlernes træner?

Det er varmt lige nu i Rio.

content-loader
content-loader
content-loader