Gå til hoved-indhold
49’er OL- holdet: (fra venstre) Peter Lang, Jonas Warrer, træner Peter Hansen, Anders Thomsen og Allan Nørregaard. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
49’er OL- holdet: (fra venstre) Peter Lang, Jonas Warrer, træner Peter Hansen, Anders Thomsen og Allan Nørregaard. Foto: Katrine Bertelsen

OL-drengene er på igen - OL-guldvinder gør comeback

Efter at have taget tilløb har OL-guldvinder Jonas Warrer, Peter Lang, Allan Nørregaard og Anders Thomsen meldt sig under OL-fanerne. Alle fire er udtaget til sejlerlandsholdet i 49’er.

Af katrine bertelsen |

Olympisk guld- og bronze-medaljevinder Jonas Warrer og Peter Lang er dansk sejlsports nye stærke 49er-konstellation, mens Allan Nørregaard og Anders Thomsen fortsætter deres succesrige samarbejde der sikrede dem EM-sølv i efteråret. 

Studier og karriere på stand by

Jonas Warrer har sat sine studier på stand by og satser nu 100% på en sejlsportskarriere. Peter Lang der arbejder for Palby Marine, har fået orlov, sålænge det varer.

Allan Nørregaard og Anders Thomsen har bl.a. sejlet EM sammen på Gardasøen, hvor de lavede deres spektakulære stunt, med at stå oven på hinanden i trapez.

- Vi prøvede det egl. fordi vi vejede for lidt, og det virkede, fortæller Allan Nørregaard til minbaad.dk, til dagens pressemøde hos KDY i Tuborg havn.

Stuntet fik ISAF op på mærkerne, så den slags er ikke tilladt i dag. Men det spektakulære stunt gav dansk EM-sølv!

Anders Thomsen er i modsætning til de tre andre et ubeskrevet blad i OL-sammenhæng, men har gennem længere tid trænet sammen de andre 49’er sejlere.

Tur til Rio

Næste gang de to 49er-besætninger er på vandet er for Warrer/Lang træning på Mallorca, mens Nørregaard/Thomsen drager til Brasilien for at se på forholdene, hvor OL i 2016 skal sejles.

Allan Nørregaard er blevet hyret som træner af nogle brasilianske sejlere, og tager derfor turen til Rio om kort tid.  Anders Thomsen følger med, så der dermed bliver tid til lidt OL- træning, og tid til at få nogle gode kontakter.

Fakta om sejlerne:

Jonas Warrer
Født den 22. marts 1979. Bor i Aarhus med sin kæreste Tina og to børn. Er bachelor i statskundskab fra Århus Universitet.
Klub: KDY

Peter Lang
Født den 12. juni 1989. Bor i Middelfart. Arbejder hos Palby Marine i Kolding.
Klub: KDY

Allan Nørregaard
Født den 19. marts 1981. Bor i Svendborg med sin kæreste. Arbejder som professionel sejler og træner.
Klub: Kolding Sejlklub.

Anders Thomsen
Født 13. april 1988. Bor i København og studerer på Copenhagen Business School.
Klub: Hellerup Sejlklub

Jonas Warrer og Peter Lang

Anders Thomsen og Allan Nørregaard

content-loader
content-loader
content-loader