Gå til hoved-indhold
Hellers i Kastrup. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Hellers i Kastrup. Foto: Troels Lykke

Hellers skal betale 800.000 kr. - sag nu i Sø & Handelsretten

Konkurrenceankenævnet stadfæster størrelsen af det beløb, som Hellers Yachtværft skal betale tilbage til Tårnby Kommune for at have modtaget ulovlig støtte. Hellers går nu videre, erfarer minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Konkurrenceankenævnet udtaler i sin afgørelse:

”[…] at Konkurrencerådet ved på den ene side at fastsætte fuld tilbagebetalingspligt og på den anden side at tage udgangspunkt i den lavest anslåede markedsleje, på tilstrækkelig vis har balanceret hensynene til, at det tilbagebetalingspligtige beløb skal være egnet til at sikre lige konkurrencevilkår og effektiv håndhævelse af de konkurrenceretlige regler overfor Hellers Yachtværft ApS' gode tro og det forhold, at Hellers Yachtvært ApS har indrettet sin forretning i forventning om, at lejen var korrekt fastsat.”

I november 2008 klager en konkurrent til Hellers Yachtværft til Konkurrencestyrelsen over Tårnby Kommunes lejeaftale med Hellers Yachtværft. Konkurrenten mener, at kommunen har fastsat lejen under markedslejen, så den er konkurrenceforvridende.

I juni 2010 afgør Konkurrencerådet, at Tårnby Kommunes lejepris er udtryk for ulovlig offentlig støtte. Hellers Yachtværft får påbud om at betale 80.000 kr. tilbage til Tårnby Kommune. Virksomheden anker afgørelsen til Konkurrenceankenævnet.

Den 10. februar 2011 hjemviser Konkurrenceankenævnet sagen til fornyet behandling i Konkurrencerådet med henblik på at forhøje beløbet, Hellers Yachtværft skal betale tilbage.

Konkurrencerådet afgør i juni 2011, at Hellers Yachtværft skal betale 782.233,24 kroner tilbage til Tårnby Kommune. Hellers Yachtværft anker afgørelsen til Konkurrenceankenævnet, som nu har stadfæstet afgørelsen.

Sag kører videre i Sø & Handelsretten

Peter Helllers, direktør i Hellers, var ikke klar over afgørelsen, som kom frem i går via en pressemeddelelse fra Konkurrencerådet.

- Det er ejendommeligt, at Konkurrencerådet først giver oplysninger i denne sag til pressen end til os, der er involveret i sagen, siger Peter Hellers her til morgen til minbaad.dk.

Hellers giver ikke op, trods stadfæstelsen i dag om tilbagebetaling.

- Sagen kører videre i Sø- & Handelsretten, det er først nu vi bliver hørt i sagen, siger Peter Heller.

Peter Heller og Annette Lykke Nielsen fra Hellers.

content-loader
content-loader
content-loader