IMX 40-vindere. Fotos: M. Anderson/sailingpix
Landmark 43-vindere.
Kapsejlads
IMX 40eren kan stadig.

Aarhus Big Boat – suveræne vindere i begge løb - foto

I 40 til 62 fod klassen var Landmark 43 med Morten Henriksen bedst, mens en IMX-40 med Friis Møller vandt i 35 til 40 fods klassen. Se Mick Andersons skud - også i galleri midt på minbaad.dk.

Af Troels Lykke |

Aarhus Big Boat Race i Aarhus er slut. Løb 1 med bådtyperne 40 - 62 fod bød på en helt suveræn og urørlig vinder, nemlig Claus Landmark i SANTA en Landmark 43 fra Norge.

For sejladserne begge dagene var der stor konkurrence mellem 2. og 3. pladsen; det blev her to norske deltagere som med meget tæt løb endte med en andenplads til Ole Martin Vordal i båden Camilla, en Cookson 50 og en tredjeplads til Aasmund Drolsum i Magic, en King40.

IMX 40 vinder i mindste gruppe

Løb 2 i bådtyperne 35 - 40 fod bød også på en suveræn vinder: Nemlig den tidligere mangedobbelte ScanKap 99-sejler William Friis-Møller i Mandalay, en IMX 40 fra Haderslev.

Mandalay tog førerpositionen allerede fra første kapsejlads, og har fastholdt sin stilling hele vejen igennem.

På andenpladsen kommer Michael Møllmann i HANSEN, X37, som har kæmpet mod en lokal sejler fra Egå Sejlklub John Jensen i JOKI (Elan 410), der ender på tredjepladsen. På JOKI sejlede også Jesper Bank.

Se nye fotos fra lørdagens sejldser på minbaad.dks galleri.

Stævneleder: Ingen uheld

Stævneleder Steen Jepsen fra Egå Sejlklub udtrykker stor tilfredshed med arrangementet, som er forløbet rigtigt godt.

- Der har ikke været uheld, der har været fint sejlervejr, og deltagerne fra Danmark og Norge har bidraget med højt humør og god stemning. Alle 21 deltagere gennemførte Aarhus Big Boat Race stævnet, siger Steen Jepsen.

Arrangementet er blevet afviklet ved hjælp af de mange frivillige hjælpere, som har ydet en stor indsats både før stævnet, men også på og udenfor banen i løbet af stævnedagene.

Sponsorers bidrag gav prof-fotograf

Takket ved sponsorernes bidrag og opmærksomhed blev Aarhus Big Boat Race vellykket og gjorde det ligeledes muligt at få den professionelle sejlsportsfotograf Mick Anderson til at tage billeder på Aarhus Bugten under hele stævnet.