Gå til hoved-indhold
Kan X79 klassen overleve med lidt kunstigt åndedræt? Det vil de næste par år afgøre. Arkivfoto fra Fyn CupKapsejlads
Kan X79 klassen overleve med lidt kunstigt åndedræt? Det vil de næste par år afgøre. Arkivfoto fra Fyn Cup

Håb for X79-klassen

De seneste år er X79-klassen bare gået ned og ned. Men nu holdes der kombineret dansk og tysk mesterskab, i håb om at samle nok til nogle ordentlige sejladser. 20 både er tilmeldt.

Af katrine bertelsen |

- X79 klubben i Danmark har haft en mareridtsagtig nedgang i tilmeldte både til DM og har til slut helt mistet status som officielt DM og sidste år blev klubmesterskabet endda aflyst pga. for få tilmeldte. Det skriver Mikael Madsen, der er gast på DEN311.

- Derfor har nogle af os – som har deltaget både i Danmark og Tyskland i samarbejde med klasseorganisationer i begge lande – foreslået et samarbejde.

- Det betyder at vi er gået fra et aflyst DM til et kombineret dansk og tysk mesterskab, hvor der pt er 20 tilmeldte både, 10 fra hvert land.

- For at vi kan sige at det er succes, skal stævnet lige afholdes og trenden skal gentages næste år. Men som vi plejer at sige ombord på DEN311, så skal man juble mens man er i front – for ellers kan det være man aldrig kommer til det!

Stævnet sejles i år i Sønderborg i den kommende weekend, fredag til søndag. Læs mere på Sønderborg Yacht Clubs hjemmeside og se hvem der er tilmeldt. 

content-loader
content-loader
content-loader