Gå til hoved-indhold
Jacob Nørlem Masters (t.v.) og Mads Voldby står bag den nye havnelods John At Sea.Tur
Jacob Nørlem Masters (t.v.) og Mads Voldby står bag den nye havnelods John At Sea.

Ny dansk havneguide på nettet

En dansk lystsejler er træt af, at informationer om havne med forlystelser og seværdigheder er spredt på forskellige hjemmesider og bøger, at han 1.april åbnede sin egen havneguide.

Af katrine bertelsen |

Målet med det nye website er at samle al information om ikke alene danske, men alle verdens havne på adressen www.johnatsea.com.

Uanset om turen går til Århus, Stockholm eller New York, skal hjemmesiden være det naturlige sted at søge information. Samtidig skal brugerne selv kunne dele information om deres oplevelser. På den måde bliver informationerne på hjemmesiden stadigt bedre med tiden.

”Det driver mig at komme ud til sejlerne og på hjemmesiden vise dem, hvad de i virkeligheden har af muligheder i en båd for at se andre byer og havne. Sejlerne er ligesom jeg selv sprængfyldt af en masse gode historier, som de gerne vil fortælle, for at få andre sejlere til at opleve det, som de også har oplevet.”

For eksempel om en spændende havn, som man ikke tør gå ind i, fordi man tror at man stikker for dybt. Og det kan man mange gange godt”, siger Mads Voldby, der sammen med Jacob Nørlem Masters har stiftet johnatsea.com.

”Mads og jeg er naboer i Skovlunde. Jeg er ikke selv sejler, men er blevet enormt fanget af at høre Mads fortælle om, hvad der sker i havnene med diverse fester og festivaler. Hvor hyggelige små havne kan være og alt muligt andet, som jeg ikke selv har oplevet endnu. Om gode restauranter, der ligger i en havn, jeg ikke kendte til. Hele det eventyr og den rejseoplevelse, der er omkring dét at sejle, vil vi gøre mere tilgængelig med den her side”, siger Jacob Nørlem Masters.

Nettet på vandet

Hjemmesiden består i sin kerne af oplysninger om havne integreret med Google Maps. En havn kan søges enten i et tekstfelt eller ved at klikke på kortet. Dybder i havnene er med. Men der er stadig brug for en kortplotter i båden, da hjemmesiden ikke viser dybder til havs. Alligevel er de to stiftere sikre på, at hjemmesiden inden for få år bliver det foretrukne redskab for lystsejlere.

”Inden længe vil alle sejlere kende og være vant til at bruge siden. Både når de planlægger og mens de sejler. Det bliver almindeligt at være på internettet på vandet. Og da siden er global, vil der være aktivitet hele året. Vinter som sommer. Når der er vinterpause i Danmark, er der aktivitet i Thailand og USA”, siger Mads Voldby, og tilføjer,

”Snart bliver det på siden muligt at planlægge en rute på vandet, så du som sejler kan se, hvor langt der er fra den ene havn til den anden. Og gemme ruten. Det samme som man kan på kortplotteren, men her kan du dele, så andre også kan se ruten. Det bliver et rigtig stort værktøj”.

Foto: Jacob Nørlem Masters (t.v.) og Mads Voldby står bag den nye havnelods John At Sea.

Se den nye guide på: www.johnatsea.com

content-loader
content-loader
content-loader