Gå til hoved-indhold
Team Trifork markerer et generationsskifte, hvor holdet som de første af den ”nye” årgang er repræsenteret på den professionelle scene. Foto: Team TriforkKapsejlads
Team Trifork markerer et generationsskifte, hvor holdet som de første af den ”nye” årgang er repræsenteret på den professionelle scene. Foto: Team Trifork

Ungt blod til Pro Match Racing Tour

Joachim Aschenbrenner på 18 år, og Team Trifork har fået en plads til Match Race Germany - åbningsstævnet på den professionelle Alpari World Match Racing Tour.

Af katrine bertelsen |

Med sine kun 18 år, er Joachim Aschenbrenner den yngste skipper nogensinde, der deltager i et internationalt World Match Racing Tour stævne.

 - Dagen efter vores hjemkomst fra Calpe, Spanien, modtog vi en meget glædelig mail – en invitation til ALPARI World Match Racing Tour stævnet i Tyskland, der sejles fra den 23.-28. maj 2012, fortæller en glad Joachim Aschenbrenner.

- Vi havde lige et par praktiske ting, der skulle på plads som eksamener, da det ligger midt i denne periode.  Alt det fik vi dog hurtigt styr på og fik accepteret invitationen. Det er det største stævne, vi nogensinde har haft mulighed for at deltage i, så det er et meget vigtigt skridt for os i vores karriere på vores vej mod målet om fast deltagelse på World Touren i år 2014. 

New kids on the block

Team Triforks debut på Alpari World Match Racing Tour markerer et generationsskifte, hvor holdet som de første af den ”nye” årgang er repræsenteret på den professionelle scene.  Derfor er det ikke alene en stor mulighed for Team Trifork, men også for dansk Match Race, der får muligheden for at vise verden, at der stadig kommer danske talenter, der kan og vil kæmpe mod verdens bedste sejlere.

Ambitiøs målsætning fra Team Trifork

Joachim startede med at sejle matchrace som 13-årig i starten af 2008, og har siden vist sig som et af Danmarks største talenter indenfor netop denne sejlsportsdisciplin. 

Holdet består ud over Joachim af Sebastian Bennetsen på 20 år, Jonas Funk på 24 år samt den 21-årige Daniel Arildsen, og er på nuværende tidspunkt rangeret som nr. 24 på verdensrangslisten. 

Holdets erklærede mål er at blive en fast del af den professionelle Alpari World Match Racing Tour senest i 2014, hvilket ifølge Joachim kræver enorm dedikation og professionalisme.

 - Der er kun 9 pladser på Touren, hvilket betyder at det er meget få sejlere der får muligheden for at være en del af den. Derfor kræver det ikke kun at vi udvikler os på den sportslige front, men også at vi formår at skabe en platform, hvor mulige sponsorer kan få det optimale udbytte af samarbejdet med os, da dette er nødvendigt for at finansiere deltagelsen i Touren” fortæller Joachim. 

ALPARI World Match Racing Tour

ALPARI World Match Racing Tour består I 2012 af 9 stævner placeret over hele verden med stævner i Tyskland, Korea, Sverige, USA, Portugal, Schweiz, Frankrig, Bermuda og finalen på Malaysia.

Deltagerne kæmper om en samlet præmiesum på US$ 1,75 mio. Derudover bliver der lagt stor vægt på medierne med 150 timers dækning i TV årligt, som når ud til over 600 mio. husstande. 

Match Race Germany

Match Race Germany er det første stævne i serien, og åbner dermed ALPARI World Match Racing Tour 2012. Kun 12 hold er blevet inviteret med til denne event. 

Stævnet sejles den 23.-28. maj, i Langenargen på Lake Constance. Til dette stævne er den samlede præmiesum på US$ 50.000. Bådene der skal sejles i, er de største både der bruges på Touren nemlig Bavaria 40S.Der forventes et samlet antal tilskuere henover ugen på over 30.000 personer. 

Deltagerlisten er endnu ikke offentliggjort, men der forventes et meget hårdt felt, hvoraf de fleste af holdene sejler på et professionelt niveau. Mange af sejlerne er ikke blot kendte fra World Touren, men er også set i serier og både som America’s Cup, Extreme Sailing Series, Volvo Ocean Race, TP52, RC44 mv. 

Joachim og Team Trifork forventer derfor hård modstand, og sætter ikke næsen op efter en topplacering. I stedet tager holdet af sted for at høste værdifuld erfaring, og håber samtidig at presse de professionelle sejlere til det yderste, og forhåbentligt tage en sejr eller to.

Følg holdet på deres hjemmeside www.teamtrifork.com og læs mere om Alpari World Match Racing Tour på www.wmrt.com

content-loader
content-loader
content-loader