Gå til hoved-indhold
Tom Bøjland i sin A-Cat ud for Skovshoved, der er center for A-Cat sejlads i Danmark.Kapsejlads
Tom Bøjland i sin A-Cat ud for Skovshoved, der er center for A-Cat sejlads i Danmark.

A-Cat: En bil med for mange hestekræfter

- Troede ikke jeg skulle sige det, men A-Cat er den sjoveste form for kapsejlads jeg har prøvet, og til tider er jeg stadig pissebange - specielt hver gang den letter, siger Tom Bøjland.

 

Af Troels Lykke |

Vi opfordrer tit sejlere til at fortælle om deres bådklasse. Ingeniør Tom Bøjland fra Farum tog opfordringen og han fortæller om at sejle A-Cat, før sejlede han 505-jolle.

- Tror det nærmeste man kan komme A-Cat, er en bil med alt for mange hestekræfter - hvis du træder speederen i bund ryger du af banen - fuldstændigt samme fornemmelse i A -Catten, så snart der er mere end 7-8 m/sek.

Han fortæller videre til minbaad.dk

- I alt andet jeg har sejlet har speederen altid været trykket i bund og man har godt kunnet bruge mere. Da jeg prøvede den første gang havde jeg præcis samme fornemmelse som Luke Skywalker da han satte sig i cockpittet på sin x wing fighter første gang.

Nu med vinger på roret

- Den seneste hype er at man nu - udover at sværdene kan løfte også skal have vinger på rorene så man kan blive i luften, hvis man er skarp og frygtløsr Tom Bøjland.

En ny A-Cat koster fra 150.000 kroner og op - aner ikke om der er en øvre grænse - der er frit slag i bolledejen til at bygge den i guld hvis man vil.
 
- Jeg har givet 150.000 kroner for min, den havde sejlet et par få stævner og var et år gammel - den er helt uptodate og identisk med dem der vinder i øjeblikket med de der fancy buede sværd og alt det hejs. Man kan få en rigtig god konkurrence dygtig båd for 70-80.000 kr. og hvis budgettet er lavere, en som man ikke vinder men kan ligge midt i feltet med når man ellers har lært det, for 45.000 kr., siger Bøjland.

Her ses en kvindelig A-Cat sejler under VM i Kaløvig. Foto: H.P.Hansen

Tjek www.a-cat.dk

content-loader
content-loader
content-loader