Gå til hoved-indhold
Thomas Paasch har fundet vinderstilen frem, og vandt 1.pladsen i Schwerin. Foto: facebookKapsejlads
Thomas Paasch har fundet vinderstilen frem, og vandt 1.pladsen i Schwerin. Foto: facebook

A-Cat: Dansk dominans til Schweriner Cat Cup

A-Catterne har endelig fået taget hul på sæsonen, og har været til Schweriner Cat Cup på Heidensee i Tyskland. De danske sejlere dominerede i toppen, med Thomas Paasch på en 1. plads.

Af katrine bertelsen |

Sejlersæsonen er for længst i gang, men i år skulle A-Cat sejlerne vente længe på et stævne, da de blev "snydt" for påskestævnet i Hellerup, der blev aflyst på grund af is.

Ikke desto mindre stod seks danske sejlere klar til at give den gas ved Schweriner Cat Cup i weekenden. 18 både deltog i A-Cat feltet, og deriblandt var flere dygtige sejlere. 

- Der var lagt op til at vi skulle give den gas, og der blev gået til stålet, fortæller Jørgen "ScanNet" Skov Hansen, der fik en samlet 3.plads.

- Med en dansker på 1,3,6,7,11 og 14. pladsen var vi godt tilfredse, og her skal lige nævnes at Peter Boldsen (bedre kendt fra sejlads med SeaCart "creme fræs") og Frank Lavrsen – et unikum inden for sejlsport – havde deres debut ved dette stævne, efter de her i vinter erhvervede sig hver deres A-Cats Det var ikke svært at se begejstringen i ansigtet på dem, efter to dages sejlads på den flotte sø.

Lørdag kl. 11 var der skippermøde og efterfulgt af det fineste "boys-band" i form af 20 voksne mænd i deres stiveste dress, der sang valse.

- Vi fik tre  sejladser lørdag, og der var nogen gode udfordringer i at sejle på en sø da der var nogle "striber" med tryk, og områder med nærmest ingen vind, fortæller Jørgen Skov Hansen.

- Thomas Paasch lagde hårdt ud med en prik (den første af fire) og Lars Schrøder med en 2. plads, Steffen Bay på 4. og dernæst Peter Boldsen på 6. plads, og så var vi i gang.

- I 2. sejlads kom der lidt mere vind, og vi kunne nu holde tryk hele vejen rundt. Vi havde stadigt godt fat i den gode ende af feltet og nu kom Jørgen "ScanNet" Skov Hansen også op i i toppen og sluttede med en 3. plads.

I dagens 3. sejlads skulle vi slå smart for at komme frem i bussen, og nu kunne man godt mærke, at vi alle havde rystet rusten af fra vinterens hvil.

- Søndag have vi lidt mere vind, ca. 6 m/s. Og der blev sejlet stærkt. A-Cats er helt oppe at køre ved denne vindstyrke og sejler ca. 12 knob på kryds. Ned ad bakke kan den også sejle på et skrog og har her en topfart i nærheden af 20 knob. Her  betyder det rigtigt meget, at holde trykket samt at slå rigtigt. 200 meters forspring kan ændres til  minus 200 meter på bare nogle få sekunder.

Thomas P. fortsatte den gode stil med prik i første sejlads og Lars Schrøder på 2. efter at havde vekslet placeringer et par gange. 5. sejlads var en undtagelse da Guido Schulte (GER) hev en 1. plads hjem, og i øvrigt havde en flot serie. Og ellers 2., 3. og 4. pladser med danskere. 6 og sidste sejlads viste Jørgen "ScanNet" karakter ved at lave en prik og endte á point med Guido Schulte.

De danske resultater:

  • 1. Thomas Paasch:  6 points
  • 3. Jørgen "ScanNet" Skov Hansen:16 points
  • 6. Steffen Bay: 32 points
  • 7. Lars Schrøder: 36 points
  • 11. Frank Lavrsen: 49 points
  • 14. Peter Boldsen: 65 points

Sejladserne forløb rigtigt fint med super kontrol og styring har vi kun at sige: Vi er tilbage næste år! Slutter Jørgen "ScanNet" Skov Hansen.

Se hele resultatlisten her

content-loader
content-loader
content-loader