Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Thomas Paasch vandt igen-igen.
Kapsejlads
Danskere på skamlen.

Total dansk dominans ved A-Cat NM i Sverige

Ved Nordic Week i Borstahusen, hvor 20 A-Cats var tilmeldt, satte Danmark sig på de fire første pladser. Thomas Paasch vandt. Ny dreng i klassen er 505-sejler Tom Bøjland.

Af Troels Lykke |

Vejrudsigten truede med stort set ingen vind fredag, men virkeligheden var heldigvis en anden, og det lykkedes at gennemføre 5 sejladser fredag.

Danmark sad tungt på top 5 ude på banen, men et par OCS gjorde at det ikke var tilfældet på listen fredag aften.

Svenskernes bedste kort, Pontus Johnsson, var forhindret i at stille op fredag, men var klar til at blande sig i kampen lørdag.

Igen havde vi en dag med let til mellem luft, og allerede kl. 14 blev sejlerne  sendt ind, efter at have sejlet yderligere 6 sejladser.

Tang i rå mængder

- Dagens store udfordring var tang i rå mængder der flød rundt på banen. Så specielt på læns var der megen aktivitet med sværd der skulle hives op og ned og ror der skulle klappes op og ned, for at få tang af, fortæller Thomas Paasch.

Med nu 11 gennemførte sejladser og to fratrækkere, sad de danske sejlere på top 5. Pontus havde dagens næstbedste serie, og begyndte at arbejde sig op af listen, men med 3 tællende DNC?er fra fredag var det op ad bakke.

- Søndagens vejrudsigt truede igen med døende vind, men igen blev vi overrasket af virkeligheden. Første sejlads blev gennemført i let sydlig vind. Under dagens anden sejlads dødede vinden helt, men det lykkedes bådene at drive i mål. Vi lå derefter i ca. halvanden time og drev rundt, før vinden kom igen, denne gang fra nord, siger Thomas Paasch.

Kampen om sølv og bronze

Endnu to sejladser kunne gennemføres, og kampen om 2. til 4. pladsen var intens.

Jørgen Skov Hansen havde startet sidste dagen på en foreløbig 2. plads, især pga. virkelig god fart på kryds, men faldt ned på en samlet 4. plads.
 
Steffen Bay havde kørt en meget stabil serie, men måtte lige præcis se sig slået af Lars Schrøder. De var á point på hhv. 3. og 2. pladsen, men til Schrøders fordel.

Det lykkedes Pontus at komme ind på 5. pladsen, og dermed vippede han Rasmus Fredsted ud af en ellers ren dansk top 5.

Den ny dreng i klassen, Tom Bøjland, valgt også at deltage, selv om han kun har haft båden i under 2 uger. Indlæringskurven er stejl, og jeg tror han har taget et godt skridt op i løbet af weekenden. Det er nu engang til kapsejlads at man hurtigst lærer hvordan båden skal trimmes og sejles. Der er potentiale?

Danske placeringer, 15 deltagere
1      17 points, Thomas Paasch
2        52 points, Lars Schrøder
3        52 points, Steffen Bay
4       61 points, Jørgen Skov Hansen
6       77 points, Rasmus Fredsted
13     140 points, Tom Bøjland

content-loader
content-loader
content-loader