Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Charlotte Andersen sejler normalt Spækhugger med tre kvinder som gaster.

Charlotte A på vej over Atlanten i 51 fods båd i ARC

Spækhugger-sejler Charlotte Andersen, 32, fra Svanemøllen, vil udfordres i år. Først halv ironman, så cykling til Aarhus og nu kapsejlads over Atlanten. Læs hendes beretning før start på Gran Canaria.

Af Charlotte andersen, Gran Canaria |

Det hele startede med en nytårsfortsæt: 2012 skal være et år hvor du får sat nogle krydser ved alle de oplevelser og udfordringer du kunne tænke dig....

Og det førte til en halv ironman, et cykelløb fra Århus til København og nu en tur over Atlanten i Atlantic Rally for Cruisers, ARC. Vi har startnummer 105.
 
Hvorfor vil man gerne sejle over Atlanten? Hmmm altså det er der jo mange der har spurgt mig om, og er ikke helt sikker på at der er et simpelt svar til det.

Er ihvertfald ikke sådan noget jeg har gået og drømt om siden jeg kan huske.

Jeg har været på sejlerferie som barn og husker det som fine omend lidt kedelige ture, i K.A.S.'s gamle gaffelriggere, hvor børnene blev lagt ned i køjen med Anders And blade under manøvrer og dårligt vejr og ellers husker jeg at vi lavede flaskeposter og fiskede på broerne og at jeg var søsyg.

Men har også lidt haft det med sejlerferie som jeg har det med campingferie, indtil jeg begyndte at sejle selv; det var ikke noget for mig. Det har dog ændret sig efter jeg selv har lært at sejle.

Sejler om retten til at bære de røde bukser

Jeg er ofte skipper på turene rundt i det danske farvand og nu er det på tide at prøve det der som alle taler om, og som giver retten til at bære de der røde
bukser.

For mig er det nu mest ligeså meget ferie som det er noget andet. Det er min sommerferie som bare er flyttet. Det er vel lidt som at bestige Mount Matterhorn for bjergbestigere.... eller hike i Nepal.

Man er overladt til naturen og til de mennesker man er sammen med lige nu.
 
Jeg skal sejle i Cruising division ombord på Skyelark of London, som er en
51 fods båd, har ikke sat mig rigtig ind i hvad det er for en slags båd, den er blå og jeg er tryg ved skipperen om bord og for mig er det det vigtigste.

Vi er 8 om bord, vi var på en træningstur i juni ovre i Southhampton hvor vi kunne møde hinanden og båden. Jeg er afsted med min veninde Malene, som jeg har sejlet Sjælland Rundt og Fyn Rundt med.

Vi er de eneste kvinder om bord. Derudover er der 5 englændere og en amerikaner (som vistnok i virkeligheden er englænder).

Arkivfoto af Skyelark 51, som Charlotte nu skal sejle på.

30-årig skipper

Skipperen hedder Dan Bower og det er hans båd vi sejler med, han er 30 år og har været over Atlanten mange gange før, hans kone er skipper på en anden båd som hedder Great Escapes og det er meget vigtigt at vi slår dem:)

Jeg skal indgå i teamet som crew ligesom resten af besætningen. Vi har et meget sirligt udført vagtskema hvor man er på vagt 2 timer, så holder man fri 4 timer, så på vagt i 2 timer igen og så fri i 6 timer. Mon ikke det bliver lige til at klare...
 
Alle de gange jeg har sejlet Sjælland Rundt har vejrudsigten set god ud lige indtil start... så har den pludselig vendt og vi har skullet krydse og krydse og krydse.... så da jeg kom til Gran Canaria og Dan kunne meddele at vi måske skulle lægge ud med at krydse på søndag var jeg altså lige ved at tage tilbage til lufthavnen og flyve hjem igen! Kryds er fint på en op/ned bane men ikke i flere dage.

Dog ser det ud til at lavtrykket fra syd er kommet tidligere end ventet, i hvertfald blæser det ret kraftigt fra syd(!) lige nu, så det kunne da være rart hvis det kunne holde op med det inden starten går imorgen kl 13:00 lokal tid.

Jeg har brugt de sidste to dage på at ankomme mentalt på båden og slappe af, når vi ikke lige skulle bære varer om bord på båden og stuve køleskab (som åbenbart er noget piger er bedre til end mænd ifølge Dan?!).

14 dage uden fysisk træning

I dag står den på sikkerhedsbriefing og introduktion til spilerbommen og et sidste træningspas inden den står på mindst 14 dage uden konditionstræning. Havnen emmer af forventninger, alle render rundt på deres både og fikser småting og sikrer at alt er i orden inden den store tur.

En af de store udfordringer mange har spurgt mig til er om jeg vil have svært at give ansvaret fra sig når nu jeg er vant til at være skipper både på Spækhuggeren og på vores tøseture rundt om Sjælland, men jeg glæder mig faktisk til at skulle slappe af og være gast. 

Nå nu er det vist tid til at lave mere af det der praktiske arbejde, skal lave en omgang kylling i karry til fryseren. På genhør senere!
 
Sejlerhilsner

Charlotte

Forberedelser i dag på Gran Canaria. Foto: Charlotte Andersen
 

content-loader
content-loader
content-loader