Gå til hoved-indhold
Der er dømt kvindekamp på Mallorca de kommende dage. Foto: Team MeldgaardKapsejlads
Der er dømt kvindekamp på Mallorca de kommende dage. Foto: Team Meldgaard

Opgør på Palma-bugten - men

det er sportschef Thomas Jacobsen, der skal indstille enten Meldgaard og Abrahamsens OL-detagelse til DIF, efter det endelige opgør om dansk OL- plads i matchrace for kvinder.

Af Troels Lykke |

Følg holdene i dag - Thomas Jacobsen fra Mallorca twitter her

I dag starter det store opgør mellem Team Meldgaard og Team Abrahamsen. To danske Elliott 6M er kørt derned og dommer, umpire og sportschef Thomas Jacobsen er til stede i Palma.

Meldgaard skrev fredag på deres blog:

Vi er to hold, som skal sejle imod hinanden, til vi finder ud af hvilket hold der er bedst i Danmark lige nu. 

Og det hold kommer til OL i London (altså Weymouth, hvor alt sejlsport skal foregå). Formatet, lige nu, er så vi skal sejle runder af først til tre vundne sejladser. Vi har en rundes forspring, fordi vi vandt nationspladsen, fortæller Meldgaard.

Fire runder

Vinder er det hold som først når fire runder. Det skriver Team Meldgaard på deres blog. Dansk Sejlunion afholder stævnet, som eftersom det er OL-kvalifikation skal svare til international top-standard. 

Umpiere bliver de to danske Paw Hagen og Torben Precht. Som baneleder er Jan Schlüter hentet ind. 

Objektive udtagelse, men

Minbaad.dk talte i fredags med sportschef Thomas Jacobsen, der slår fast at vinderen af opgøret sendes til OL i London, HVIS holdet kan fremlægge en seriøs træningsplan frem mod OL.

- Jeg tager en snak med vinderne på Mallorca. Derefter skal jeg indstille holdets OL-deltagelse til DIF. Jeg skal sikre mig, at det hold der skal med til OL, vil forberede sig optimalt frem mod OL. Hvis de fx siger, at vi kun kun kan forberede os fra klokken 17 til 19 om aftenen er det ikke seriøst nok, siger Thomas Jacobsen, der slår fast at der stadig er tale om en objektiv OL-udtagelse.

Team Meldgaard
Lotte Meldgaard, skipper
Susanne Boidin
Tina Gramkov

Team Abrahamsen
Trine Abrahamsen, skipper
Trine Palludan
Ida Hartvig

Sportschef Thomas Jacobsen sender kun et hold til OL, hvis det har en seriøs plan frem mod OL i Weymouth, der starter ultimo juli i år. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader