Gå til hoved-indhold
Bliver det Team Meldgaard, der skal sejle for Danmark til august i Weymouth? Foto: Martin BoidinKapsejlads
Bliver det Team Meldgaard, der skal sejle for Danmark til august i Weymouth? Foto: Martin Boidin

Sådan sikrede Meldgaard en dansk OL-plads

Senere i februar skal den danske OL-udtagelse sejles, måske på Mallorca. Skal Meldgaard eller Abrahamsen sejle OL? Læs en glad rapport fra Meldgaard, Boidin og Gramkov.

Af Troels Lykke |

Formentlig er det både første og sidste gang at disciplinen er på det Olympiske program. Det er OL-udtagelsen, at vi har knoklet for i så lang tid. Skriver Team Meldgaard på matchraceteam.dk.

Men det er endnu ikke sikkert at det er netop os, der bliver de danske represæntanter, det skal en national kvalifikation afgøre senere i februar.

Men vi kan ånde lettet delvist op og se tilbage på fire ydert intensive dage på vandet i kampen om de sidste tre OL-pladser. Først var der ni hold, der blev reduceret til seks efter 1½ dag. Så gik der en dag mere og vi var reduceret til fire hold.

Efter semifinalerne stod det klart at vi havde en udfordring i at skaffe den absolut aller sidste nations plads i en rigtig knald eller fald kamp om trediepladsen i stævnet.

Trænede mod Argentina før stævne

På papiret så vores modstander Argentina ikke ud af meget. Vi trænede med dem nogle dage inden stævnet gik i gang og der fik vi set, at det ikke var et hold vi skulle undervurdere.

Selvom vi slog dem i begge de indledende sejladser vi havde, så var vi absolut ikke selvskrevne vindere. Og da de i semifinalerne havde presset vinderen af for-OL, finske Lehtinen, ud i tilsvarende fem sejladser, var vi fuldt fokuserede da vi gik i gang.

De to første sejladser var ikke særligt dramatiske og vi vandt de tætte opgør, hvor de var utroligt hurtige på lænsebenene og vi var i overskud på kryds. I tredie sejlds så det godt ud indtil fem bådslængder fra mållinien.

Her kom de på forunderlig vis susende udenom os og vandt snævert. Fjerde sejlads blev ligeledes tæt men de vandt med en længde. Så alt kom ned til femte og absolut sidste og afgørende sejlads.

Ros til træner

Træner Martin var fuld af motivation og gav en god peptalk inden startskuddet. Og afsted det gik, vi havde en meget tæt start hvor vi var 1 cm fra at være over linien og de andre var 1 cm fra at røre læ start mærke.

Men afsted vi kom og som alle de andre sejladser blev det utroligt tæt hele vejen rundt. Masser af vendinger i den friske vind. Vi fik dog holdt dem godt ude på den ene fløj på sidste lænser og kunne krydse mållinien en bådslængde foran.

Puha......... Lettet, jublende glad og rørt over at den lange opslidende proces vi har været igennem endelig gav pote og gav os lige det vi kom for.

Alle tre nationer var yderst lettede og det blev den mest følelsesladede præmieoverrækkelse vi nogensinde har været til, hvor trykket endelig lettede lidt og tårerne trillede for alle hold og officials.

Det er eventyr der slutter og begynder. Flere af vores gode udenlandske venner ser vi nok aldrig igen.

Tyskerne må se OL-sejlads på tv

Finland og Spanien kunne også glæde sig over at pladsen endelig blev sikret mens lande som Tyskland, Kina, Brasilien og Slovenien må nøjes med at kigge med i fjernsynet. Dermed er Danmark i det fantastisk flotte selskab til OL, hvor de øvrige nationer er (- og skippere hvis allerede udtaget eller i kval):

Frakrig – Claire Leroy
England – Lucy MacGregor
Finland – Silja Lehtinen
Rusland – Ekaterina Skudina
Portugal – Rita Goncalves
Sverige – Anna Kjellberg
New Zealand – Stephanie Hazard
Australien – mangler national kval (Price og Souter)
Holland – mangler national kval (Groeneweld og Mulder)
Spanien – mangler national kval (Echegoyen og Roca)
USA – mangler national kval (Barkow, Tunnicliffe, Tulloch og Roble)
Danmark – mangler national kval

Udtagelse på Mallorca

Vi regner med at Dansk Sejlunion sørger for professionelt stævne for vores nationale kvalifikation. Det forlyder, at det skal sejles på Mallorca, så der kridter vi for alvor skoene! Mere om det følger.

Tusind tak til de som har bakket os op og fulgt os intenst i sidste uge, specielt vores familier, Lottes forstående COWI-kolleger og Tinas forstående Novo Nordisk-kolleger og alle jer andre gode venner og bekendte.

Jeres moralske støtte har betydet utroligt meget undervejs i processen! Også tak til Kongelig Dansk Yachtklub og Kai Houman Nielsen Fonden, som gjorde denne afgørende tur mulig.

Skriver holdet på www.matchraceteam.dk

content-loader
content-loader
content-loader