Gå til hoved-indhold
Nordhavnen bliver større og større. Foto: Ole Malling, By & HavnHavne
Nordhavnen bliver større og større. Foto: Ole Malling, By & Havn

Øresund bliver 140 fodboldbaner mindre

Entreprenørmaskiner er netop gået i gang med at udvide Nordhavn på Østerbro med en kvadratkilometer – eller næsten 140 fodboldbaner – ud i Øresund.

 

Af Troels Lykke |

I alt 18 millioner kubikmeter jord fra blandt andet metrocityringen skal frem til 2022 sikre hovedstadens største opfyldning, siden det meste af Vestamager blev inddæmmet under Anden Verdenskrig. Det skriver business.dk.

Se også billederne: Nordhavnen vokser og forvandles

Opfyldningen bliver efter planerne et vigtigt skridt mod, at Nordhavn i 2050 er en kæmpe bydel med 40.000 arbejdspladser og et lignende antal indbyggere. 

Nordhavn, som i dag ligner et klondyke med erhvervshavn, småindustri og store ubenyttede arealer, skal give sit bidrag til, at København frem til 2025 kan byde 100.000 nye indbyggere velkommen.

»Dem skal vi have skabt plads til med nye store boligområder. Nordhavn skal som en ny, levende og bæredygtig bydel huse op mod halvdelen af byens nye indbyggere og erhverv,« siger overborgmester Frank Jensen (S) til Berlingske Business Ejendomme.

Bygges med forurenet jord

I første omgang leverer metrocityringen og Nordhavnsvej-arbejdet hundredetusinder af jordlæs. Senere ventes jord fra andre anlægsarbejder og byggerier.

En del af opfyldningen sker med forurenet jord, som bliver indkapslet.

En af de første synlige milepæle bliver en kæmpe krydstogtkaj på østsiden af det opfyldte areal. 

Den skal stå klar til sæsonen i forsommeren 2013 – godt en kilometer lang og 70 meter bred. Året efter skal terminal- og servicebygninger stå klar til de enorme skibe, der udgør en stigende indtægtskilde for hovedstaden.

Kilde: business.dk

 

content-loader
content-loader
content-loader