Gå til hoved-indhold
Se den nye Hanse 345 på Fredericia Boat Show. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Se den nye Hanse 345 på Fredericia Boat Show. Foto: Troels Lykke

Nyheder på kommende Boat Show i Fredericia

Se bl.a. nye Quicksilver, Bayliner, Dufour, Bavaria og Hanse-både på den 25. udgave af Fredericia Boat Show i Messe C fra 22. februar.

Af Troels Lykke |

Der bliver der et varieret og bredt udbud for enhver pengepung, lige fra prisbillige joller, RIB’s og kajakker til luksus sejl- og motoryachts i millionklassen.

På motorbådssiden byder Jørgensen & Dahl A/S blandt andet på Europapremiere eller ”vice-Europapremiere” på deres Quicksilver 595 Cabin, en flot og kompakt daycruiser, som er lillebror til den populære 705 Cabin.

Ligeledes fra Quicksilver kan man opleve Danmarkspremiere på modellen 755 Pilothouse, som gør eksempelvis fisketuren til en ren leg.

Bayliner, et af verdens største bådmærker, kommer naturligt nok også til at sætte sit præg på standen. Jørgensen & Dahl er nemlig ny dansk agent for mærket, og man kan blandt andet tage den helt nye Bayliner 642 Cuddy i øjesyn.

- Med vores fire mod tidligere én forhandler kan Bayliner få et skub fremad i Danmark, mener Mads Jeppesen fra Jørgensen & Dahl, som også har forhandler-kvartetten med på standen: Bøges Trailer og Både, Herning Trailer- & Bådcenter, Motor & Bådcentret Frederikshavn  og Tempo Både.

Floor Marine A/S fra Egå har også flere nyheder på bedding. Det gælder blandt andet Danmarkspremieren på Bavaria 33 Cruiser, som er særdeles skarpt prissat blandt turbåde under 10 meter.

Bavaria 46 Vision

Man kan også opleve den noget større Bavaria 46 Vision, som vises første gang indendørs i Danmark.

Det samme gælder franske Dufour 335 og den hurtige Dufour 36 Performance.
På motorsiden kan man blandt andet stifte bekendtskab med Bavaria 29 Sport, som også præsenteres for første gang ”under tag” herhjemme.

- Så der er godt med nyheder at se og opleve, og vi glæder os til at møde gamle og nye kunder, skabe kontakter og naturligvis også få nogle konkrete salg i Fredericia, lyder det fra Michael Floor.

Hanse Yachts

Boat Show 2013 byder også på et glædeligt gensyn med det tyske sejlbådsmærke Hanse Yachts efter nogle års fravær i Fredericia.

Det er en ny udstiller i Boat Show-sammenhæng, nemlig Scandinavian Yacht Center (SYC) i Dragør, som ”gen-introducerer” det anerkendte mærke i bæltbyen.

- Vi præsenterer Hanse 325, Hanse 345 og Hanse 385. Der er Danmarkspremiere på 345, som er afløseren for Hanse 355, fortæller Morten Nielsen fra SYC.

- Hanse 345 har siden september, hvor den blev introduceret, vist sig som en rigtig bestseller. Den har en populær størrelse, specielt i de nordiske lande, og vi har høje forventninger til båden her i Danmark. Med dens bredde på 3,50 meter, der er ført helt ud agter, kommer den ind de fleste steder, og det er nemt at få fast bådplads til en båd i den størrelse. Takket være bådens facon er der blevet plads til et kæmpe cockpit, en dejlig rummelig salon samt mulighed for dobbelt agterkahyt, påpeger Morten Nielsen.

Jan Hansen: Ser fornuftigt ud

Jan Hansen, formand for brancheforeningen Danboat, tæller også ned til ”forårsbebuderen” i MESSE C Fredericia. Forsigtig optimisme er den betegnelse, han vil knytte på branchens tilstand her tre måneder før åbningen af Boat Show.

- Set fra mit eget skrivebord ser det rimeligt fornuftigt ud – bedre end sidste år på samme tid – og det samme hører jeg også flere andre steder, fortæller Jan Hansen, som til daglig er direktør i Quantum Sails.

Han tilføjer, at nybådssalget endnu ikke har fanget den friske vind, man kunne ønske, men det kan et lokkende forum som Boat Show forhåbentlig være med til at rokke ved.

- Vi vil i al fald i Danboat tage det tunge skyts i brug i form af helsiders annoncer og andet for at markedsføre Boat Show – og at fastslå, at Danboats medlemmer står i et samlet, attraktivt område på messen.

- Jeg håber og tror på et brag af en messe, som kan drive mismodet væk og hylde den fantastiske fritidsbeskæftigelse, som det er at sejle, slutter Danboats formand.

Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 1.-3. marts 2013. Se også www.boatshow.dk.

content-loader
content-loader
content-loader