Gå til hoved-indhold
Jelling Musikfestivals mangeårige styrmand, Lars ”Charlie” Mortensen, fortæller om at sejle i Kaptajn Cook’s kølvand.Kort Nyt
Jelling Musikfestivals mangeårige styrmand, Lars ”Charlie” Mortensen, fortæller om at sejle i Kaptajn Cook’s kølvand.

Masser af foredrag om eventyr-sejlads og VIP-dag på Messe C

Lars ”Charlie” Mortensen beretter om udlevelsen af sin gamle drøm om at sejle i Kaptajn Cook’s kølvand. Læs om foredrag og andet på udstillingen i Frederica fra 22. februar.

 

Af Troels Lykke |

De besøgende kan glæde sig til et væld af aktiviteter, shows, kåringer, konkurrencer og ikke mindst spændende foredrag, når årets Boat Show i Fredericia skydes i gang den sidste weekend i februar.

Det skriver Flemming Kyster, journalist fra Messe C i Fredericia.

Den 25. udgave af den traditionsrige jyske bådmesse byder blandt andet på en række sejler-personligheder, som har udlængsel, eventyrlyst og vovemod til fælles.

Det gælder blandt andre den legendariske langturssejler Jimmy Cornell. Den kendte englænder har skrevet flere end 20 bøger om sejlads på de syv verdenshave – han har sejlet jorden rundt flere gange og har mere end 100.000 sømil under kølen, så der er fantastiske fortællinger og betagende billeder at opleve, når han entrer scenen.

Gennem Nordvestpassage i 42 fods båd

Mindst lige så fascinerende bliver det at møde Kirsten Thomsen og Kim Bork Matiesen, der som de første danskere i sommeren 2012 gennemsejlede den sagnomspundne Norvestpassage i deres 42 fods sejlbåd SOL.

Sejler og forfatter Benedicte Riis er også bidt af en gal langturssejler. Hun købte sin 31 fods båd i Sydafrika og sejlede til Rio de Janeiro og rundt i Sydatlanten nogle år.

Dernæst tog hun Brasiliens kyst og Caribien og senest Panama-kanalen og Stillehavsområdet. Ud over at have fostret hele Tante Andante-universet har hun skrevet voksenbogen "Slip drømmene fri", som præsenteres på bådmessen.

Sejlede i Kaptajn Cooks kølvand

Oplev også indlægget fra Jelling Musikfestivals mangeårige styrmand, Lars ”Charlie” Mortensen, som beretter om udlevelsen af sin gamle drøm om at sejle i Kaptajn Cook’s kølvand.

Havkajakroer Jørgen Skovmand tilbagelægger selvsagt lidt kortere distancer end langturssejlerne, men det gør ikke hans oplevelser mindre interessante. Han fortæller om sine mange spændende ture til 14 forskellige lande samt om sin bog ”Havkajakroer – sikkerhed for bedre oplevelser”.

Boat Show danner i øvrigt også rammen om kåringen af ”Årets Havn”, et arrangement som bliver krydret med sejler og tv-vejrmand Peter Tanev, som beretter om sejlervejret.

Bådudstillingen har i år særligt fokus på de kommende sejlergenerationer, og i den forbindelse bydes der blandt andet på Børnebio, hvor det – naturligvis – er ”Far til fire til søs”, der vises.

Børnene kan også se frem til at sejle med fjernstyrede modelbåde i et kæmpe bassin – det er Vejle og Omegns Modelbådsklub/Sydfyns Modelbådsklub, der styrer løjerne her.

VIP-dag - torsdag 28. februar

Den anden af de to Boat Show-weekender ”tyvstartes” i øvrigt torsdag den 28. februar med en VIP-dag, hvor udstillerne kan invitere kunder og samarbejdspartnere til et besøg og en god sejlersnak.

Øvrige interesserede kan dog også købe billet til denne dag.
Et af indslagene på VIP-dagen er med en af de rigtig skrappe drenge på bølgerne, nemlig 49’er-sejler og OL-bronzevinder Peter Lang. Kom og hør ham fortælle om sin og Allan Nørregaards vej mod OL i London.

Billetter til Fredericia Boat Show kan alle dage købes ved indgangen samt i forsalg online – uden gebyr. Entré for voksne er 90 kroner, børn under 14 år har gratis adgang.

Læs mere om det stærke program under Boat Show på www.boatshow.dk.
Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 28. februar-3. marts 2013. 

Vejle og Omegns Modelbådsklub/Sydfyns Modelbådsklub styrer løjerne med modelbåde på Messe C.

content-loader
content-loader
content-loader