Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Se Luffe 40.04 i Fredericia. PR-foto

Fredericia Boat Show samler danske bådværfter

De førende danske bådproducenter X-Yachts, Quorning, Faurby, Luffe, Nordborg og Nordship har nyheder i Fredericia i sidste weekend i februar og første weekend i marts.

Af Troels Lykke |

- Det er utrolig glædeligt, at vi på den 25. udgave af Boat Show kan præsentere hele cremen af den danske bådebyggerbranche. Det vil uden tvivl stimulere interessen fra det danske og nordtyske bådpublikum endnu mere, fastslår Lars Søndergaard, projektchef i MESSE C Fredericia.

Quorning Boats - Dragonfly 32
De store danske producenter er pudsigt nok alle lokaliseret i det sydøstjyske område.

På den nærmeste hjemmebane finder man Quorning Boats og Faurby Yacht i Skærbæk uden for Fredericia.

Førstnævnte præsenterer deres nye Dragonfly 32 trimaran. Den blev lanceret i sommer og byder på nyt design, større pontoner, større rig og endnu mere sejlglæde.

Her kan man for alvor kombinere muligheden for sjov og komfortabel familiesejlads med glæden ved en højtydende performance cruiser.

Faurby 325E og flere
Faurby Yacht drager til Boat Show med tre både og en god bunke optimisme. Værftet har netop ansat tre nye bådebyggere for at kunne matche efterspørgslen fra især Danmark, Sverige, Tyskland og Schweiz.

- Vi har solgt tre både inden for de seneste tre uger, og i det hele taget oplever vi stor interesse fra kunder, der ønsker sig en ”egoist-båd” i kompromisløs kvalitet, fortæller direktør Thomas Dan Hougaard.

I Fredericia er det Faurbys nye E-modelrække med et moderne og lysere design, endnu højere kvalitet og endnu bedre sejlegenskaber, man kan opleve: Faurby 424E, Faurby 360E og Faurby 325E.

Luffe 40.04
I nabobyen Kolding ligger Luffe Yachts ApS, som senere i 2013 kan fejre 40 års jubilæum.

Luffe barsler med en ny 36 fods sejlbåd, men den når sandsynligvis ikke at blive klar til Boat Show, oplyser konstruktør og indehaver Oluf Jørgensen.

Til gengæld kan de besøgende nyde Luffe 40.04 i en luksusudgave, som ikke tidligere har været udstillet. Der er kæmpe detaljerigdom i den håndbyggede båd, som alene med sit ”grønmetallic” skrog skiller sig en del ud fra mængden.

Nordship 40 DS
Lidt uden for Kolding, i Lunderskov, har Nordship base. Nordship præsenterer i Fredericia deres 40 DS, som er den næststørste af værftets dæksalonbåde.

De har det særlige kendetegn, at salonen er hævet op over dækket, så man kan sidde ved salonbordet og nyde udsigten gennem de store vinduer.

Nordship introducerer også deres helt nye Custom Line koncept, der starter allerede ved 46 fod. Her kan man få bygget sin helt individuelle båd i tæt sparring med Nordships eksperter.  Sådanne både tilbydes ellers typisk først fra 80 fod og op.

X-Yachts - Xp33
Danmarks største bådproducent, X-Yachts i Haderslev, stiller som tidligere annonceret med Skandinavienspremieren på deres nye XP 33, som ventes at tiltrække massiv interesse.

Nordborg 34. PR-foto

Nordborg 34
En anden premiere, faktisk en verdenspremiere, kan Nordborg Baadebyggeri A/S prale af på Boat Show.

Der er tale om deres spritnye Nordborg 34, som kun har været vist på en in-house messe i november.

- Man får efter vores opfattelse ikke en bedre turbåd i halvanden million-klassen end denne, lyder det fra indehaver Holger Bladt Jensen. Der er tale om en hurtig turbåd, der er nem at sejle for én til seks personer,  og apteringen  med blandt andet mahogni og teak er med til at give en klassisk og hyggelig atmosfære.

- Med dette stærke felt kan de besøgende få et unikt indblik i, hvilket niveau de danske bådproducenter befinder sig på i 2013, og sammenligne dem indbyrdes og med de mange udenlandske konkurrenter, som Boat Show naturligvis også byder på, slutter Lars Søndergaard.

Fredericia Boat Show finder sted den 22.-24. februar og 1.-3. marts 2013.

Se også www.boatshow.dk

Nordship 40 DS. PR-foto

content-loader
content-loader
content-loader