Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
I 2008 toppede Dansk Sejlunions medlemstal med 63.707 medlemmer.

Færre er nu medlem i en klub under Dansk Sejlunion

Dansk Sejlunions klubber oplever medlemsnedgang samlet set på 3,7 procent. Men stadig er der 58.163 medlemmer. Mads Kolte-Olsen, generalsekretær i DS, kommenterer nedgang.

Af Troels Lykke |

Dansk Sejlunions samlede medlemstal for 2012 er registreret til 58.163 medlemmer i 271 klubber. Det er en nedgang på 3,7 % sammenlignet med medlemstallet i 2011. Dansk Sejlunion ser på medlemsnedgangen med alvor.

Det fortæller unionen til pressen.

”Vi har en ambition om, at flere børn, unge og voksne oplever vandet og sejlsporten med begejstring. Vi ønsker fremgang for vores sejlklubber. Det er derfor alvorligt, når det samlede medlemstal går ned,” siger Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte-Olsen.

Medlemsfaldet fra 2011 til 2012 sker primært blandt de voksne sejlere (25-59 år). Der er en stigning i senior-gruppen (60+). Mads Kolte-Olsen fortæller:

”Fordelingen af medlemstallene viser, at der i gruppen med voksen-sejlere er en udfordring med generationsskiftet. Sejlunionen og klubberne skal sikre ny tilførsel af sejlere ind i voksen-gruppen.”

Forskellige tilbud til klubberne
De nyeste medlemstal vil blive brugt til at støtte Dansk Sejlunion og klubbernes indsats på de forskellige områder. Dansk Sejlunion vil dykke ned i tal-materialet.

”Vi skal identificere de klubber, der har et medlemsfald, og hvor der er en stigning. Klubber i vækst skal støttes til fortsat udvikling i de kommende år, og klubber med medlemsfald skal støttes til at vende udviklingen,” siger Mads Kolte-Olsen.

”Dansk Sejlunion vil hjælpe klubberne med at udvikle tilbud, som er målrettet forskellige medlemsgrupper i klubben og som skaber aktivitet. Vi vil hjælpe klubberne med at have tilbud, der kan tilføre flere sejlere til dansk sejlsport.”

Ud over at få flere voksen-sejlere satser Dansk Sejlunion massivt på at støtte klubbernes børne- og ungdomsarbejde (0-18 år). Effekten af dette arbejde skal gerne give udslag i medlemsvækst i denne aldersgruppe.

Medlemstal historisk set
2012-medlemstallet er stort set identisk med tallet for 2001. I 2001 var antallet af klubber var højere, mens antallet af aktive medlemmer var lavere end nu.

I 2008 toppede Dansk Sejlunions medlemstal med 63.707 medlemmer.

Medlemshistorikken i Dansk Sejlunion tilbage til 1984 kan ses på www.sejlsport.dk/sejlunionen/om-dansk-sejlunion/medlemstal/

 

content-loader
content-loader
content-loader