Gå til hoved-indhold
Claus Rønnow fik mange læsere af hans 44 klummer på minbaad.dk. Nu skal han snart have sin Bandholm 27 i vandet. Foto: Troels LykkeKort Nyt
Claus Rønnow fik mange læsere af hans 44 klummer på minbaad.dk. Nu skal han snart have sin Bandholm 27 i vandet. Foto: Troels Lykke

Farvel og tak fra Rønnow

Coach, forfatter, sejlerskoleinstruktør og Bandholm 27-ejer Claus Rønnow fra Sundby Sejlforening, takker af på minbaad.dk. Vi takker for klummerne der fremmer sejlglæden. Se Rønnows YouTube-favorit.

Af Claus Rønnow |

I disse tider hvor alting går så stærkt er mantraet: Reformer, forandring, udvikling. Man kan blive helt forpustet af at følge med. Alligevel bliver vi alle sammen – mere eller mindre bevidste – ved at forsøge.

Jeg har nu i to år haft min faste klumme på Minbaad.dk. Jeg har haft lejlighed til at være ”aktuel” både i den lidt sure vintertid og i den gode tid af året, hvor vi sejler.

Det har været sjovt og hyggeligt at skrive klummerne. Jeg har frit kunnet vælge emnerne og har ikke været bundet af nogen form for redaktionel begrænsning.

Jeg har kunnet glæde mig over, at interessen for klummerne tilsyneladende har været fin – det har læsertallene fortalt. Jeg har også fået ganske mange venlige kommentarer (og en enkelt sur) fra læserne af Minbaad.dk.

Men – og det er ganske rigtigt – alting må have en ende! Vi mennesker har behov for, om ikke forandring, så dog for afveksling. Der skal ind imellem skiftes ud, og nyt må til.

Et gammelt ord siger, at det er godt at stoppe, mens legen er god. Man kunne også sige, at det er passende at holde op, inden jeg får gentaget mig selv alt for meget!

Tanken med klummen har hele vejen været, at causere over forhold ved sejlsporten, som måske har kunnet give lidt ”fiduser” til den nye sejler og få den erfarne sejler til at mindes oplevelser gennem årene.

Uanset hvordan vi sejler, handler det om at have det sjovt med det. Familien, vennerne, klubkammeraterne er en del af det, som giver liv og overskud.

At være fælles om noget giver glæde – også selv om det du helst vil udsætte din gode ven for er at tæve ham på kapsejladsbanen!

Nu må andre tage over. Jeg er helt sikker på, at der landet over er masser af sejlere, som har gode ting at byde på. Det er altid rart at høre fra andre om deres meritter og oplevelser.

Kom ud af busken. Ret en henvendelse til Minbaad.dk, Troels Lykke eller Katrine Bertelsen – den vil blive positivt modtaget!

Da isen stadig præger havnene kommer her et lille tip – nu hvor det er så forfærdeligt svært at vente på (rigtigt) forår.

På YouTube kan man finde masser af sejlsport. Rigtig mange små film om alt til sejlads.

Jeg hygger mig især med en sjov fætter fra Charleston, Florida. Han laver fine små film med sin båd – og hver gang en film slutter, skriver han sit mantra: ”Sail on”! Dejligt udtryk.

Det er jo det det hele handler om. Du kan finde ham ved at skrive i ønskefeltet:
”Sejlsport+Tom Scott+Whimsy”

Tak til alle som har læst klummerne, og tak for mange venlige kommentarer. Jeg vil slutte med Tom Scott’s ord: Sail on!

Rigtig god sæson til alle

Claus Rønnow

content-loader
content-loader
content-loader